מסר לרוסיה? צבא אסטוניה יצטייד בטילי תקיפה ימיים מתוצרת ישראלית

פרוטאוס מערכות מתקדמות, חברת בת של התעשייה האווירית ושל ST Engineering הסינגפורית, זכתה במכרז - ותספק למדינה הבלטית טילי Blue Spear (5G SSM) • חלק קטן בלבד מרכיבי המערכת מחו"ל • שר ההגנה האסטוני: "מערכת נשק זו משפרת באופן משמעותי את הגנת החופים שלנו" • מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "מכירה שמהווה המשך ישיר לסדרת הצלחות בקידום עסקאות משמעותיות"

טיל Blue Spear (5G SSM), צילום: התעשייה האווירית

המרכז להשקעות ביטחוניות באסטוניה (ECDI) הודיע היום (רביעי) כי חתם על הסכם לפיתוח יכולות הגנת חופים אסטוניות במסגרתו יצטייד צבא אסטוניה בטילי התקיפה יבשה-ים Blue Spear (5G SSM).

חברת הבת של התעשייה האווירית ושל ST Engineering הסינגפורית, פרוטאוס מערכות מתקדמות, נבחרה לספק לצבא אסטוניה את המערכות המתקדמות, בתום הליך מכרזי של צבא אסטוניה. מערכת התקיפה המתקדמת Blue Spear (5G SSM) מבוססת על משפחת טילי גבריאל. מדובר במערכת נשק מדויקת שפועלת בכל תנאי מזג האוויר, יום ולילה - ומאפשרת יכולות תקיפה מעבר לאופק  נגד מטרות ניידות ונייחות ימיות.

שר ההגנה האסטוני, קאלה לאאנט, צילום: רויטרס

המערכת מאפשרת שיגור מכמה פלטפורמות מבוססות יבשה, טיסה במהירויות גבוהות, ראש ביות מכמ"י מתקדם המאפשר ביות אקטיבי, יכולות ניווט מדויקות המאפשרות גילוי מטרות בדיוק מרבי. המערכת מצוידת במגוון אמצעים המבטיחים עמידה באתגרי שדה הקרב השונים.

"שיתוף הפעולה האסטרטגי והפורה של התעשייה האווירית עם ST Engineering כחלק מהתהליך האסטרטגי של החברה, הוליד פריצת דרך משמעותית מול אסטוניה", סיפר מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי. "אנו גאים שנבחרנו לספק לצבא אסטוניה את טילי התקיפה המתקדמים Blue Spear ממשפחת טילי הים-ים גבריאל. מכירה זו מהווה המשך ישיר לסדרת ההצלחות האחרונות בקידום עסקאות משמעותיות של התעשייה האווירית באירופה".

לדבריו, "הצלחה זו לא הייתה מתאפשרת בלא התמיכה והליווי המקצועי הצמוד של משרדי הביטחון האסטוני והישראלי. הסינרגיה עם ST Engineering מאפשרת שיווק מערכות לחימה מתקדמות בשוק העולמי וממקסמת את יכולות השותפים. אנו מודים למשרד ההגנה באסטוניה על ההזדמנות".

מנהל הרכש האסטרטגי למערכות ים באסטוניה, אסקו קיבינוק (Asko Kivinuk): "אנו מברכים על שהתהליך שהביא להתקשרות נוהל בלוחות זמנים צפופים, ותחת דרישות רכש מחמירות. ההחלטה התקבלה על בסיס מספר קריטריונים וביניהם עלות כוללת, מעורבותה של התעשייה המקומית וזמן אספקה".

ספינה מהצי הבלטי הרוסי, צילום: רויטרס

שר ההגנה של אסטוניה, קאלה לאאנט (Kalle Laanet), ציין כי "פיתוח יכולות אלו יספק הזדמנויות לתעשייה הביטחונית האסטונית. מערכת נשק זו משפרת באופן משמעותי את הגנת החופים שלנו, ומשדרת מסר ברור שאנו חלק ממאמץ ההגנה האזורי והקולקטיבי".

"מהמערכות מהמתקדמות ביותר בהיבט הטכנולוגי"

לאאנט הוסיף כי "המערכת החדשה היא אחת ממערכות הנשק המתקדמות והמורכבות בהיבט הטכנולוגי וקליטתה מהווה קפיצת מדרגה אדירה לצבא אסטוניה. אני שמח כי יש לתעשייה האסטונית את היכולת לקחת חלק בפרויקט ביטחוני כה מורכב".

מפקד חיל הים האסטוני, ג'ורי סאסקה (Jüri Saska): "מערכת הנשק שנבחרה תהווה את הבסיס להגנה הימית האסטונית לעשרות השנים קדימה. הצי האסטוני יוכל לתרום משמעותית למאמצי ההגנה הלאומיים, האזוריים והקולקטיביים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר