"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

צ'אק נוריס מת, ולמחרת כבר הרגיש טוב יותר

יש אנשים שמתים, יש אנשים שחיים, ויש את השחקן שהלך לעולמו (או שעולמו הלך אליו) והם פשוט קטגוריה בפני עצמה • לא רק התמיכה בישראל: יש סיבה אחרת, חמקמקה יותר, שבגינה אהבנו אותו • חיפשתי דרך מקורית להיפרד ממנו - ומצאתי • צפו

,עודכן
0השמעה
המנוח ואני (לא, זה לא באמת קרה). צילום: נוצר באמצעות AI

בתוך כל הבלגן של השבוע,צ'אק נוריס הלך לעולמו. או שאולי עולמו הלך לצ'אק נוריס. כוכב סרטי הפעולה, אמן אמנויות הלחימה, האיש שהביט למוות בעיניים והמוות מצמץ.כל כך הרבה בדיחות צ'אק נוריס קיימות, לך תספור. ממחקר קטן שערכתי עולה כי הבדיחות עליו, המפרגנות בלי סוף, נוצרו החל משנת 2005, הרבה אחרי שהקריירה שלו היתה בשיאה, והן הרימו אותו לדרגת אגדה בחייו, להנאתו הגמורה.

אברי גלעד "נותן אגרוף" לשחקן צ'אק נוריס, שהלך לעולמו // צילום: נוצר באמצעות AI

הבדיחה הראשונה עליו היתה שנחש קוברה הכיש אותו, ואחרי חמישה ימים של סבל נוראי, הנחש מת. משם זה המשיך למאות בדיחות נוספות, מצחיקות וטובות לב, שאת רובן קיבצתי בפוסט מיוחד שהעליתי ברשתות ושזכה למיליון צפיות. מיליון כמיהות קטנות לחיים נורמליים, בלי נפילות בכל שעה.

View this post on Instagram

A post shared by אברי גלעד (@avri_gilad)

יש אנשים שמתים, יש אנשים שחיים, ויש את צ'אק נוריס, שהואקטגוריה בפני עצמה. כל השנים סיפרו שהוא לא עושה שכיבות סמיכה, אלא דוחף את כדור הארץ למטה. שהוא לא ישן, אלא מחכה. שהוא מת, אבל למחרת כבר הרגיש יותר טוב.

השבוע, כביכול, המוות ניצח. אבל אני חושב שדווקא התברר משהו אחר - שצ'אק נוריס הוא לא בן אדם. הוא רעיון. רעיון של כוח מוחלט, של ביטחון עצמי שאין בו ספק, של עולם שבו הטובים מנצחים בלי להתנצל. אולי בגלל זה כל כך אוהבים את הבדיחות עליו. כי הן לא היו רק בדיחות - הן היו געגוע. געגוע לעולם פשוט יותר, שבויש טוב ויש רע, ויש מישהו שיודע לתת בעיטה סיבובית ולסגור עניין.

לא אדם, אלא רעיון. צ'אק נוריס,צילום: אי.פי.אי

אז כן, מדווחים שצ'אק מת, אבל אם למדנו משהו מכל השנים האלה, זה שצ'אק נוריס לא מתווכח עם עובדות, העובדות מתווכחות איתו. ואם להיות כנים, יש סיכוי לא רע שברגעים אלה ממש המוות יושב באיזו פינה, בודק מתחת למיטה ושואל את עצמו אם הוא עשה טעות. כי צ'אק נוריס לא מת, הוא פשוט נתן למציאות תחושת ניצחון רגעית. רק כדי שיהיה מעניין.

יהי זכרו שלידיד ישראל, השחקן הנהדר, הכוח הטהור בשירות הטוב, ברוך.

הטור המלא - בסוף השבוע באתר

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר