יוסי שטרית מבשל עם הדרים | צילום: אסף קרלה

לזוז עם התפוז: יוסי שטרית מבשל עם הדרים

רוב הפרדסים נעלמו מהנוף, אבל פירות ההדר עדיין פה • והם משתלבים נהדר בתבשילים, בסלטים ובקינוחים • קבלו שני מתכונים מהודרים

ריח פריחת ההדרים אחרי הגשם הוא ריח משכר, חזק ונעים. עבורי זהו ריח של חורף. לצערי, כבר כמעט לא מתאפשר לי להריח את פריחות ההדרים, משום שרוב הפרדסים נעקרו. בבית של סבא של אשתי נעמה בהוד השרון היה פרדס קטן של פירות הדר ומטע עצי פקאן. היה בו מגוון של עצי הדר - תפוזים, קלמנטינות, לימונים ואשכוליות. בבוקר סבא של נעמה, מרטין, היה קוטף אשכולית, חוצה אותה, מפריד בעזרת סכין את הפלחים ומגיש לנו לארוחת בוקר עם כפית.

הוא היה גאה מאוד בפרדס הקטן שלו, אהב אותו וטיפח אותו. וכאשר נתן לנו לאכול פרי טרי מהעץ, הרגשנו שקיבלנו מתנה יקרת ערך. את התפוזים קטפנו והנחנו על שולחן שעמד במרפסת, חצינו אותם לחצאים, סחטנו במסחטת המיץ הידנית הכבדה ושתינו את המיץ החמצמץ־מתקתק. לפעמים זכינו גם בפלחי פומלה שמנמנים, שהיו מרירים, חמוצים ומתוקים גם יחד.

מיץ תפוזים סחוט טרי מעורר זיכרונות. אני מתגעגע לפרדסים. בשכונה שבה אנו גרים כיום, בהוד השרון, היו פעם שדות תותים ופרדסים גדולים, אבל בשנים האחרונות החלה בנייה מאסיבית והפכנו ממושבה קטנה לעיר גדולה ותוססת.

אז לזכרו של סבא מרטין אני רוצה לחגוג את החורף עם מנות שבהן פירות הדר נפלאים, שמשתלבים בתבשילים, בסלטים ובקינוחים. שיהיה חורף חם (בבטן) עם המון ויטמין C.

כבדים צלויים עם תפוז ואשכולית אדומה

החומרים:
√ 1/2 ק"ג כבדי עוף שהוכשרו
√ 1 תפוז
√ 1 אשכולית אדומה
√ 1 כוס ציר בקר או 1/2 כוס מים
√ 1 בצל לבן פרוס לרצועות
√ מלח, פלפל
√ 1 כוס יין אדום
√ 1 בצל ירוק קצוץ

אופן ההכנה:
1. מגררים בפומפייה את קליפת התפוז והאשכולית ומניחים בקערית.
2. מקלפים את הפירות ומפלטים אותם לפילטים (פלחים נקיים ללא הקרום הלבן). שומרים את מה שנשאר בצד.
3. אם משתמשים בציר, מוזגים לסיר קטן ומצמצמים עד שנשארת 1/2 מהכמות.
4. מטגנים במחבת את הבצל הלבן עד להזהבה.
5. מוסיפים את הכבדים, מטגנים עם הבצל ומתבלים במלח ובפלפל.
6. מוסיפים יין וציר בקר או מים ומביאים לרתיחה.
7. לוקחים את שאריות התפוז והאשכולית שנותרו וסוחטים מעל הכבדים. ממשיכים לבשל במשך 7 דקות נוספות, עד שכל הטעמים מתחברים.
8. לפני ההגשה מניחים מעל הכבדים את הפילטים ומפזרים מעל בצל ירוק. מפזרים מעט מהקליפה המגוררת ומגישים.

הכי קל שיש. כבדים צלויים

קרפצ'יו דג עם קלמנטינה ופומלה

אי אפשר להיכשל בשילוב הטעמים הזה. את המנה הזאת אפשר להכין מכל דג ים לבן.

החומרים:
√ 500 גרם דג ים פרוס דק
√ 1 קלמנטינה
√ 1 פומלה
√ 1 פלפל צ'ילי חריף אדום פרוס לטבעות
√ 1 כף עירית קצוצה
√ מלח גס
√ מיץ סחוט טרי מ־1/2 לימון
√ 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה:
1. מקלפים את הקלמנטינה ומפלטים לפילטים (פלחים נקיים ללא הקרום הלבן).
2. מקלפים את הפומלה ומפרידים לבקבוקים.
3. מסדרים את פרוסות הדג על שקית סנדוויץ', מניחים מעל שקית נוספת ודופקים את הפרוסות בעדינות רבה בעזרת פטיש שניצלים. נוצר משטח אחיד ודק של הדג. מעבירים לצלחת הגשה (ללא השקיות).
4. מסדרים מעל את פלחי הקלמנטינה המפולטים, בקבוקי הפומלה, פרוסות הצ'ילי והעירית.
5. מתבלים במלח גס, במיץ הלימון ובשמן זית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...