הקינוח שלכם לחג: מתכון קליל לרולדה של דניאל פטיסרי

ערב ראש השנה מתקרב וההכנות בעיצומן • זו ההזדמנות שלכם לגנוב את ההצגה - ולפתוח את השנה החדשה בצורה הכי מתוקה שיש

מתכון קליל לרולדה . צילום: דניאל פטיסרי

לרולדה

5 ביצים

100 גרם סוכר

60 גרם שמן

70 גרם קורנפלור

10 גרם קקאו

קורט מלח

לקרם

500 גרם שמנת להקצפה

60 גרם אבקת סוכר

250 גרם גבינת מסקרפונה

20 גרם פודינג וניל

כפית מחית וניל

לקישוט והרכבה

סוכריות צבעוניות

צפו במתכון המלא

המתכון של דניאל פטיסרי לראש השנה

אופן הכנה

  • במיקסר עם בלון הקצפה נקציף חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר למרנג יציב.
  • נעביר את החלמונים לקערה נפרדת ובאותו מיקסר נקציף חלמונים עם שארית הסוכר לקציפה בהירה.
  • נוסיף בהדרגה את השמן ונמשיך להקציף לקציפה אחידה.
  • נוסיף את הקורנפלור והקקאו ונקפל בהדרגה.
  • נשלב בתנועות קיפול את המרנג.
  • נשפוך לתבנית אפייה עם נייר אפייה ונאפה כרבע שעה בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות טורבו.
  • נוציא את הרולדה ונגלגל אותה במגבת.
  • במיקסר עם בלון הקצפה נקציף את כל חומרי הקרם לקצפת יציבה.
  • נמרח את הקרם על הרולדה ונגלגל.
  • נזלף מעל את שארית הקרם ונפזר סוכריות צבעוניות.
  • נעביר לקירור.⁩
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר