"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X
שיתוף כתבה
אכלתם יותר מדי גבינות? זה האימון שהגוף שלכם צריך עכשיו
אחרי שולחנות עמוסים בגבינות, פסטות וקינוחים, השאלה חוזרת בכל שנה: איזה אימון באמת יעזור להרגיש פחות כבדים? • עומר סינוואני מסביר מה עדיף - הליכה, פילאטיס או אימון כוח
שגרת אכילה. צילום: freepik

אכלתם יותר מדי גבינות? זה האימון שהגוף שלכם צריך עכשיו

אחרי שולחנות עמוסים בגבינות, פסטות וקינוחים, השאלה חוזרת בכל שנה: איזה אימון באמת יעזור להרגיש פחות כבדים? • עומר סינוואני מסביר מה עדיף - הליכה, פילאטיס או אימון כוח

,עודכן
0השמעה
[object Object]

חג השבועות מביא איתו שולחנות עמוסים בגבינות, פסטות, מאפים וקינוחים עשירים, ולכן רבים מחפשים את הדרך הנכונה לשמור על תחושת קלילות ואיזון גם במהלך החג.

השאלה שחוזרת כמעט בכל שנה היאאיזה אימון הכי מתאיםלתקופה הזאת - הליכה, פילאטיס או אימון כוח? התשובה תלויה בעיקר במטרה שלכם:

הליכה - הבחירה הקלה והיעילה

להכניס את הגוף לתנועה בלי להעמיס עליו,צילום: istockphoto

הליכה היא אחת הפעילויות המומלצות ביותר במהלך החג, בעיקר בגלל הפשטות שלה. אחרי ארוחה כבדה, הליכה של 20-40 דקות יכולה לסייע לעיכול, להפחית תחושת נפיחות ולעזור באיזון רמות הסוכר בדם. בנוסף, מדובר בפעילות שמורידה סטרס ומכניסה את הגוף לתנועה בלי להעמיס עליו.

טיפ: נסו לצאת להליכה משפחתית אחרי ארוחת החג במקום לשקוע ישר על הספה.

פילאטיס - לאיזון הגוף והבטן

להחזיר לגוף תחושת קלילות,צילום: GettyImages

מאכלי חג כבדים, ישיבה ממושכת וחוסר תנועה עלולים לגרום לתחושת כבדות בגוף. כאן נכנס הפילאטיס, שמתמקד ביציבה, נשימה, חיזוק שרירי ליבה ושחרור עומסים מהגב והמפרקים. אימון פילאטיס ביום שאחרי החג יכול לעזור להחזיר לגוף תחושת קלילות, להאריך את השרירים ולהפחית נפיחות.

טיפ: בחרו באימון פילאטיס רגוע שמשלב מתיחות ועבודה על נשימה במיוחד אם אכלתם הרבה או ישנתם פחות מהרגיל.

אימון כוח - לשמור על חילוף חומרים פעיל

עומר סינוואני,צילום: יח"צ

למרות שרבים חושבים שצריך "לשרוף" את ארוחת החג באימון אינטנסיבי, דווקא אימון כוח מתון יכול להיות יעיל יותר. עבודה עם משקולות או תרגילי התנגדות מסייעת לשמור על מסת השריר ועל חילוף חומרים גבוה, דבר חשוב במיוחד בתקופות של חריגה קלורית.

טיפ: אין צורך באימון אגרסיבי. גם 30-40 דקות של אימון כוח בסיסי יעשו את העבודה.

אז מה הכי מומלץ?

אם צריך לבחור רק אחד - הליכה היא האפשרות הכי נגישה ומתאימה לרוב האנשים במהלך החג. אבל מי שרוצה להרגיש טוב באמת, מומלץ שישלב: הליכה אחרי הארוחה, פילאטיס לשחרור ואיזון, ואימון כוח קל לשמירה על הגוף פעיל וחזק.

והכי חשוב לזכור: שבועות הוא חג של הנאה, ולא של רגשות אשם. פעילות גופנית צריכה להשתלב באורח החיים בצורה נעימה, מאוזנת ובעיקר כזו שגורמת לכם להרגיש טוב.

עומר סינוואני הוא מנהל תחום אימוני כושר ברשת ספייס

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו