נותנים ליווי מקצועי מההתחלה ועד הסוף. צילום: אלבום פרטי

יועץ הכושר והתזונה של אגם בוחבוט ובר ברימר מגלה איך להתחטב כמו סלב

אחרי שעזר ללא מעט סלבס להגיע ליעדי הכושר שלהם, נאור יזדן, בעלים של חברת ייעוצי כושר ותזונה, מספר על הגישה הייחודית שלו לאימון ותזונה, וגם הטעויות הנפוצות שאנשים עושים בדרך להשגת המטרות

אחרי לימודים ומחקר של מעל לעשור, נאור יזדן החליט להקים חברה לייעוץ כושר ותזונה, וכיום החברה שלו מלווה את מספר המתאמנים הפעילים הגדול ביותר בישראל, כולל לא מעט סלבס. כדי לקבל קצת השראה ומוטיבציה, דיברנו איתו על הגישה הייחודית שלו, הדרך להצלחה ועל הטעויות הנפוצות שרובנו עושים בתחום הכושר והתזונה.

"אנחנו נותנים ליווי מקצועי מההתחלה ועד הסוף – כדי לעזור לאנשים להגיע לתוצאות שהם מחפשים", פותח נאור, "בין אם זה להוריד אחוזי שומן או לעלות במסת שריר. אנחנו מספקים את הכלים להגיע לשם, גם אם זה מישהו שמעולם לא נכנס לחדר כושר".

איך בעצם מתנהל התהליך עם המתאמנים שלכם?

"המתאמנים עוברים איתנו סדרה של פגישות חודשיות. אנחנו בודקים את הנתונים האישיים שלהם, ובהתאם לכך מכינים תפריט מותאם אישית, לוח זמנים לאימונים שמתאים להם ובונים תוכנית אימונים מדויקת. את האימונים עצמם הם מבצעים בחדר כושר, ואנחנו מלווים אותם לאורך כל הדרך.

היום גם הדברים עוברים יותר לאונליין – אנשים כבר כמעט לא הולכים למאמנים אישיים, אלא יותר פונים לאנשי מקצוע שנותנים להם מעטפת מסביב, והם הולכים עצמאית לחדר כושר להתאמן".

תוכל לתת דוגמה לתהליך טיפוסי עם לקוח/ה?

"נניח שמישהי מגיעה אלינו ורוצה להוריד אחוזי שומן לקראת אירוע גדול, כמו חתונה למשל. אם היא מגיעה עם 35 אחוזי שומן והיא רוצה להגיע לחתונה חטובה יותר ולהוריד, נניח, 8 קילו של שומן עד החתונה, אנחנו בודקים את הנתונים האישיים שלה ונותנים את כל הכלים – תפריטי תזונה מדויקים, כולל מה לאכול ובאילו שעות, ומפרטים איזה אימונים לבצע וכמה פעמים.

היא רק צריכה לעקוב אחרי ההמלצות והיא כבר תגיע לתוצאות. זה במקום לנסות כל מיני שיטות שהרבה פעמים לא ברור בהן מה מותר לאכול וכמה. אנחנו מכינים להם הכל בצורה מדויקת".

לאמן את אגם בוחבוט ובר ברימר

אחת המתאמנות היותר מוכרות של נאור היא לא אחרת מאשר אגם בוחבוט, שהגיעה במטרה לאמץ אורח חיים בריא יותר, ותוך כדי תנועה גם בן הזוג, בר ברימר, הצטרף. "עם אורח החיים שלה, שהוא מאוד מורכב, התחלנו לנסות הרבה דברים, והצלחנו אפילו מעבר למה שרצינו", מספר נאור, "באמצע התהליך גם בן הזוג שלה, בר, הגיע – ישר במטרה להתכונן להצגה. הוא הופיע בתור 'מלך ישראל' והוא רצה לבנות הרבה מסת שריר ולהוריד אחוזי שומן, אז הכנו אותו לזה".

מה למשל היו האתגרים הספציפיים בעבודה עם אגם ובר?

"שניהם היו מאוד אבודים במה שהם צריכים לעשות ומה לא. אגם, למשל, עם אורח חיים מאוד מסובך - היא כל היום בחזרות והופעות, והייתה אבודה מבחינת מה מותר ומה אסור. עשינו התאמה לאורח החיים העמוס שלה, היינו צריכים לשנות את התפריט אותו לאורך כל הדרך, עד שהגענו לתפריט שתואם את המטרה שלה. זה נכון גם לגבי תוכנית האימונים שלה, וזה עשה לה סדר.

גם בר, שמשלב הופעות ולימודים, קיבל מאיתנו את הכלים המתאימים, כי הם באמת לא ידעו איך להגיע למטרות שלהם".

כל אחד יכול להצליח

מה היית אומר למי שמנסה הרבה זמן לרדת במשקל או להתחטב ולא מצליח?

"לרוב, אנשים חושבים שאסור לאכול מאכל אחד ספציפי ופחות נותנים דגש לכמויות. אבל לגוף שלנו יש צריכה אנרגטית מסוימת, וזה לא משנה ממש מה אנחנו אוכלים, כל עוד אנחנו נמצאים מתחת לאותה צריכה אנרגטית.

אם למשל אני צריך לאכול 1,500 קלוריות ביום כדי לרדת במשקל, ואני אכניס אותן משוקולד, אני עדיין ארד במשקל. כי בסופו של דבר זה דלק, והגוף שלנו צורך אנרגיה. אם נכניס לו פחות אנרגיה ממה שהוא צורך, הוא יצטרך להשתמש במאגרים שלנו כדי לשלם את אותו 'חוב' שנשאר.

כלומר, אם הגוף שלי צורך 2,000 קלוריות ואני מכניס 1,500 – את ה-500 הנותרים הוא יצטרך לקחת ממאגרים פנימיים. איך אני נותן לו את ה-1,500 זה לא משנה כל כך, וזה משהו שאנשים לא מבינים".

אילו טעויות נפוצות אתה רואה שאנשים עושים?

"נכון שצריך לעשות את זה בצורה חכמה, כי אחרת נאבד שריר או נפגע בבריאות, אבל הרבה אנשים חושבים שיש מאכלים שאסור לאכול בכלל, ומאכלים שמותר לאכול כמה שרוצים – וזה לא ממש נכון.

דבר נוסף הוא שאנשים נותנים הרבה דגש לספורט ופחות לתזונה עצמה. כלומר, גם אם התחלנו לעשות הליכות, אבל לא משנים את התזונה, זו בעיה.

יש גם כאלה שעושים את זה בצורה לא מבוקרת ולא נכונה, והם נשארים רעבים – אז אחרי שבועיים בתהליך הם מבינים שזה קשה מדי. או שהם חושבים שאם הם אוכלים בריא, אז אפשר לאכול ללא הגבלה, זה גם לא נכון. כלומר, גם באוכל שנחשב בריא - צריך לדעת שיש עניין עם כמויות".

אז מה אתה ממליץ כן לעשות?

"צריך להבין שרוב הקלוריות שהגוף שלנו שורף הן מתהליך מטבולי (BMR). מעבר לזה יש את הספורט שאנחנו מחליטים לעשות בצורה יזומה, ויש את הפעילות הלא יזומה – כמו הליכה יומיומית או נהיגה. כל הדברים האלה יחד קובעים כמה קלוריות אנחנו שורפים כל יום. הדבר הראשון שאדם צריך לעשות זה להבין כמה הוא שורף ביום-יום.

לאחר מכן אפשר לדעת כמה קלוריות אנחנו צריכים לצרוך. כדי לרדת במשקל, צריך להוריד פחות או יותר 500 קלוריות מההוצאה היומית".

מה מייחד את הגישה שלכם?

"מה שמיוחד אצלנו הוא שאנחנו מתאימים הכל למתאמן. אין אצלנו העתק-הדבק בתפריטים, כי תפריט שמתאים לי לא בהכרח יתאים למי שצריך את אותה כמות קלוריות כמוני. לכן יש לנו פגישות אישיות ואנחנו מתאימים הכל לפי סדר היום וההרגלים של כל אחד בנפרד, על פי המצב האישי שלו.

אנחנו מלווים אנשים ברמה שהם הולכים למסעדות, שולחים לנו את התפריטים ואנחנו אומרים להם מה לאכול ומה לא. אנחנו עוקבים אחרי הכל, וזה הופך את התהליך ליותר קל ויותר מוצלח.

כן חשוב לי להגיד שכל אחד יכול להצליח – אבל אין פה קסמים. צריך להשקיע, וברגע שמתאימים דברים באופן אישי לך, הדברים באופן טבעי יהיו יותר קלים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...