האם זה באמת חוסך זמן? . צילום: istockphoto

אוכלים צהריים מול המחשב? זה המחיר הבריאותי שאתם משלמים

הנה מה שאולי לא ידעתם על ההשלכות של אי-לקיחת הפסקת צהריים אמיתית

אנחנו חיים בקצב מטורף ורוצים להספיק כמה שיותר, וכמה שיותר מהר. אחד ההרגלים הנפוצים בקרב עובדי המשרד הוא לוותר על הפסקת אוכל, ולהישאר מול המחשב גם בזמן שאוכלים צהריים, במטרה לחסוך זמן, ולסיים את יום העבודה בשעה סבירה.

אבל האם זו באמת החלטה הטובה? החלטנו לבדוק האם אכילה בשולחן העבודה במהלך יום עבודה עמוס היא באמת הדרך הטובה ביותר לשמור על פרודוקטיביות לשארית היום. 

מה עומד מאחורי מגמת העבודה בזמן הארוחה?

דו"ח הצהריים של ezCater לשנת 2023, שסקר 5,000 עובדים ברחבי ארה"ב, מצא שכמעט 48% מהאנשים מדלגים על הפסקת צהריים אמיתית לפחות פעם בשבוע.

הגורמים המעורבים בהחלטתם להמשיך לעבוד בזמן ארוחת הצהריים מגוונים:

הדו"ח חשף ש-23% מהאנשים עשו זאת כדי לסיים את עבודתם בזמן, 22% חששו שלא יהיה להם מספיק זמן להשלים את עבודתם אם לא יעבדו בזמן ארוחת הצהריים, ו-20% אמרו שיש להם יותר מדי פגישות כדי לקחת הפסקה.

העובדים פחות שחוקים כשהם לוקחים הפסקה, צילום: istockphoto

"הנתונים האלה מרמזים שעובדים חושבים על ההשפעה לטווח הקצר על הפרודוקטיביות, ומאבדים את התמונה הכוללת", אמרה דיאן סווינט, דוברת מטעם ezCater מבוסטון, ל-Fox News Digital.

"בטווח הארוך, כשלא עוצרים או לוקחים הפסקה ביום עבודה, זה מוביל לשחיקה, מתח ופחות בהירות מנטלית", אמרה סווינט, שעובדת עם חברות, אוניברסיטאות וארגונים המעוניינים להשתמש במזון כדי לשפר תרבות, פרודוקטיביות ושביעות רצון כללית בעבודה.

בהקשר זה - 48% מהעובדים אמרו שהם פחות שחוקים כשהם לוקחים הפסקה, כפי שהראה דו"ח הצהריים.

"בעוד שעובדים עשויים להרגיש שדילוג על הפסקות באמצע היום חוסך זמן, המציאות היא שהרגל זה מפחית את הריכוז ומוריד את הפרודוקטיביות", אמרה סווינט.

מדוע הפסקת צהריים היא כה חיונית

היתרונות של לקיחת הפסקת צהריים הופיעו בדו"ח הצהריים, כאשר 53% מהעובדים גילו שהייתה להם יותר בהירות מנטלית כשהם עצרו לארוחת צהריים.

"ו-78% מהעובדים אומרים שלקיחת הפסקת צהריים משפרת את ביצועי העבודה שלהם", אמרה סווינט ל-Fox News Digital.

הפסקת צהריים תומכת באיזון בריא יותר בין עבודה לחיים, צילום: GettyImages

בתרבות העבודה המהירה של היום, רבים מוצאים את עצמם לכודים בהרגל הנפוץ של עבודה גם במהלך ארוחת הצהריים, ומאמינים שאסטרטגיה זו חוסכת זמן ומבטיחה יציאה מוקדמת או בזמן מהמשרד.

"עם זאת, לבחירה זו יש השלכות משמעותיות לא רק על הפרודוקטיביות אלא גם על הרווחה הפיזית והנפשית", אמרה שרה הקלר, דיאטנית מורשית מקבוצת התזונה של אן טיל בראלי, צפון קרוליינה.

יתרון בולט נוסף של לקיחת הפסקת צהריים אמיתית? היא יכולה לשפר את יעדי האיזון בין עבודה לחיים שלך, אמרה.

"לקיחת הפסקה במהלך ארוחת הצהריים תומכת באיזון בריא יותר בין עבודה לחיים", אמרה הקלר.

"זה מאפשר לצאת לרגע מהמנטליות המקצועית ומטפח תחושת הפרדה בין עבודה לחיים אישיים. גבול זה הוא חיוני למניעת חדירת מתח הקשור לעבודה להיבטים אחרים של חיי האדם", אמרה.

בנוסף, הפסקת הצהריים המוגדרת מטפחת טעינה קוגניטיבית הכרחית במהלך יום העבודה.

"התרחקות מהשולחן מספקת איפוס מנטלי, המאפשר לאנשים לחזור לעבודה עם מיקוד ובהירות מוגברים", אמרה הקלר ל-Fox News Digital.

מהן ההשלכות התזונתיות של עבודה דרך ארוחת הצהריים?

כשאתם אוכלים בשולחן העבודה, אתם כנראה מבצעים ריבוי משימות תוך כדי בליעת ארוחת הצהריים שלכם.

הנה כמה חסרונות נוספים לאכילה דרך ארוחת הצהריים במשרד או בתא העבודה שלכם, לפי הקלר.

סיכוי גבוה יותר לאכילה לא מודעת. כאשר אנשים עובדים דרך ארוחת הצהריים, הם לעתים קרובות פונים לאכילה לא מודעת, אמרה הקלר.

כדאי לבחור בתזונה עשירה בפירות, ירקות ודגנים מלאים, צילום: Getty Images/iStockphoto

"זה אומר שהם צורכים מזון במהירות ובמעט מחשבה, מה שמוביל ללעיסה ועיכול לקויים", המשיכה הקלר. "אכילה חפוזה עלולה להוביל לחלקיקי מזון גדולים יותר המגיעים לקיבה, מה שמקשה על מערכת העיכול לפרק ולספוג חומרים מזינים ביעילות".

ספיגת חומרים מזינים מופחתת. ארוחת צהריים בחיפזון עשויה להיות מורכבת ממזון מעובד או מהיר, החסר חומרים מזינים חיוניים.

"מזונות עשירים בחומרים מזינים, כמו פירות, ירקות, דגנים מלאים וחלבונים רזים, תורמים לבריאות כללית ואנרגיה מתמשכת", אמרה הקלר ל-Fox News Digital.

כאשר אנשים מזניחים את קבוצות המזון הללו, הם עלולים לחוות חסרים, מה שמשפיע על יכולתם להישאר ממוקדים ומלאי אנרגיה לאורך היום.

רמות אנרגיה נמוכות יותר. דילוג על ארוחת צהריים או בחירה במזונות עתירי סוכרים מזוקקים ושומנים יכולים לתרום לצניחת אנרגיה אחר הצהריים, אמרה הקלר.

"מזונות אלו מספקים דחיפת אנרגיה מהירה אך לעתים קרובות אחריה מגיעה ירידה מהירה ברמות האנרגיה", המשיכה.

"זה יכול להשפיע לרעה על הפרודוקטיביות והריכוז, מה שהופך את ההתמודדות עם משימות ליעילה פחות".

בחירות מזון גרועות עשויות גם להפחית תפקוד קוגניטיבי, היא גם אמרה.

אז מה עליכם לעשות במקום?

אם אפשר, עזבו את שולחן העבודה ואכלו ארוחת צהריים בחדר האוכל.

צאו החוצה אם אפשר - או אפילו אכלו מחוץ למשרד אם יש לכם זמן.

בין אם אתם מביאים את ארוחת הצהריים שלכם מהבית, אוכלים משלוחים או עוצרים במסעדה, המפתח הוא ליצור תוכנית אכילה בריאה - לא רק לתזונה אלא לרווחה הכללית.

"בחירת ארוחת צהריים מאוזנת היטב הכוללת שילוב של פחמימות, חלבונים ושומנים בריאים, עוזרת לשמור על רמות סוכר בדם יציבות", אמרה הקלר. "זה, בתורו, תומך באנרגיה מתמשכת לאורך אחר הצהריים, מונע את הצורך בצריכת קפאין מופרזת או חטיפים לא בריאים כדי להישאר ערניים".

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...