פעם הם נחשבו נוחים, זולים ואפילו אופנתיים, אבל היום רבים מכלי המטבח העשויים פלסטיק נחשבים לסיכון סביבתי ובריאותי. כדאי להתחיל להפחית את השימוש בפלסטיק בבית, ובמטבח בפרט. אז מה אתם צריכים לזרוק לפח כבר עכשיו? כוהנת הבית מרתה סטיוארט עושה סדר.
כלי ששת
כלי ששת נוגעים באופן ישיר באוכל שלנו, והם עשויים לשחרר מיקרופלסטיק למזון, במיוחד ככל שעובר הזמן. זה נכון לגבי המרית, אבל גם לגבי כלי ערבוב הסלט.
כלים וכלי בישול עם ציפוי נון-סטיק
כדאי לעבור על מגירת הכלים ולבדוק כלים ומחבתות עם ציפויים נון-סטיק המכילים PFAS (חומרים פר- ופוליפלואורו-אלקיליים), המכונים גם "כימיקלים לנצח". כשמחממים אותם, הם יכולים לשחרר אדים רעילים שיכולים להזיק.
בעוד השימוש ב-PFAS המזיקים ביותר הופסקו בהדרגה, התחליפים שלהם לא קיימים מספיק זמן כדי שחוקרים יבינו לחלוטין אם יש להם אותן השפעות בריאותיות (או אפילו שונות).
סכו"ם חד-פעמי
סכו"ם חד-פעמי מכיל לעתים קרובות פתלטים, שהם כימיקלים המשמשים להפיכת הפלסטיק לגמיש. זה לא רק מזהם את הסביבה, אלא גם סכנה בריאותית שיכולה להוביל להפרעה הורמונלית ובעיות התפתחותיות.
לפתלטים האלה יש פוטנציאל לחדור למזון, במיוחד כשמחממים אותם או משתמשים בהם למזון חם. אם אתם צריכים פריטים חד-פעמיים לאירוע, בחרו באפשרויות יותר ידידותיות לסביבה, כמו במבוק.
כלי אוכל ממלמין
כלי אוכל ממלמין יכולים להיות צבעוניים, אופנתיים ועמידים - אבל צריך להשתמש בהם רק למזונות קרים - ובמיוחד לא להשתמש בהם במיקרוגל. למרות שהם בטוחים לשימוש למזונות קרים, כשמחממים אותם, הם יכולים לשחרר כימיקלים מזיקים כמו פורמלדהיד.
אם אתם פשוט לא יכולים להיפרד מהצלחות היפות שלכם, זכרו להרחיק אותן מהמיקרוגל ומתבשילים חמים.
פלסטיק BPA
חומר כימי שנמצא בפלסטיקים רבים, ביספנול A (BPA) קשור לרשימה ארוכה של סיכונים. מחקרים הראו שחשיפה ל-BPA קשורה להפרעה במערכת האנדוקרינית, בעיות פוריות, הפרעות גדילה, דיכוי מערכת החיסון, ואפילו היווצרות סרטן.
קרשי חיתוך פגומים
קרשי חיתוך מפלסטיק עם חריצים עמוקים יכילו כנראה חיידקים שיחדרו למזון שלכם. תוסיפו לזה את המיקרופלסטיק שיכול להגיע למזון שלכם מקרשי חיתוך מפלסטיק. עדיף לעבור לקרש חיתוך מעץ, או לדאוג לתחלופה גבוהה של קרש החיתוך מפלסטיק.
קופסאות עם שריטות
כמה אנחנו אוהבים את הקופסאות לאחסון אוכל של שישי-שבת, בעיקר כשחוזרים מההורים, אבל אם קופסאות הפלסטיק שלכם עם שריטות עמוקות והגוון שלהם הפך לצהבהב - זה הזמן להשליל לפח. כלים שנמסו, נסדקו וקשה לחטא אותם יהיו בסבירות גבוהה יותר לשחרר מיקרופלסטיק או להכיל חיידקים מזיקים. עדיף לעבור לקופסאות מזכוכית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו