הרשתות החברתיות גורמות לנו לנתח כל פרט קטן במראה שלנו. למה הגבה הזו מתעקלת גבוה יותר מהשנייה? אולי עצם הלחי השמאלית חדה יותר מהימנית, או שיש לנו "צד פחות טוב" שנראה פחות מוגדר.
אם גם אתם מצאתם את עצמכם מתעסקים ב"אסימטריה בפנים", כנראה נתקלתם בסרטוני טיקטוק הטוענים שהסיבה לכך היא שינה על הצד. באופן תיאורטי, זה נשמע הגיוני: הרי לחיצת אותו חלק בפנים לכרית במשך שנים עלולה לגרום לו להיות "מעוך" יותר, פחות מוגדר או קצת עקום.
"המציאות היא שכולנו קצת אסימטריים", מסבירה ד"ר מלאני פאלם, דרמטולוגית מוסמכת ב-Art of Skin MD בסן דייגו, למגזין SELF. אבל האם זה באמת בגלל איך שאנחנו ישנים? שאלנו מומחים כדי להבין אחת ולתמיד את האמת לגבי מיתוס היופי הוויראלי הזה.
על גנטיקה והרגלי לעיסה
ראשית, האשימו את הגנטיקה - "אף אחד מאיתנו לא נולד סימטרי לחלוטין", מסביר ד"ר פרם טריפאתי, מנתח פלסטי מוסמך לפנים ב-Bay Hills Plastic Surgery באלמו, קליפורניה, למגזין SELF. אבל בעולם של היום, שבו הרשתות החברתיות גורמות לנו להיות המבקרים הקשים ביותר של עצמנו, קל להיות מודעים יתר על המידה לכל חוסר עקביות קטן.
מעבר לגנטיקה, גורמים סביבתיים מסוימים יכולים להשפיע על צורת הפנים שלנו. יותר מתנוחת השינה - המומחים אומרים שהרגלי לעיסה משחקים תפקיד גדול יותר. למעשה, מחקרים מסוימים הראו שלעיסה עקבית בצד אחד של הפה יכולה לחזק ולהגדיל את אותם שרירים, מה שעלול להוביל לחוסר איזון מעודן בחלק התחתון של הפנים.
זה גם טבעי שפנינו ייראו פחות סימטריות עם הגיל. זאת מכיוון שכשאנחנו צעירים יותר, "יש לנו המון נפח בפנים", מסבירה ד"ר פאלם. "יש לנו הרבה יותר רקמה רכה, שיכולה להסתיר אסימטריות שלדיות קטנות". עם הזמן, אנחנו באופן טבעי מאבדים את הנפח הזה (בעיקר באזור הלחיים והעפעפיים), מה שהופך את ההבדלים המבניים הללו לנראים יותר.
האם תנוחת השינה שלך באמת אשמה?
אין ראיות מוצקות המראות ששכיבה על הצד היא הסיבה לאסימטריה בפנים. אבל לפי ד"ר טריפאתי, התיאוריה הקטנה הזו של טיקטוק כנראה נובעת ממחקר פופולרי משנת 2016, שהציע ששינה על הצד (והמגע בין הפנים לכרית) יכולה לתרום לקמטים וקמטוטים בחלק של הפנים שאנחנו ישנים עליו. בעוד שזה יכול תיאורטית לגרום לפנים שלנו להיראות לא סימטריות, יש גם כמה הסתייגויות חשובות לשקול, לפי ד"ר פאלם וד"ר טריפאתי.
ראשית, "זוהי רק סקירה אחת קטנה ומוגבלת", מציין ד"ר טריפאתי, "לא הוכחה מוחלטת שהכרית שלך אשמה בחוסר הסימטריה". יתר על כן, המחקר לא ציין את תנוחת השינה כגורם היחיד לקווים דקים: גורמים אחרים כמו חשיפה לא אחידה לשמש, למשל, יכולים לגרום לחצי אחד של הפנים להזדקן מהר יותר ולהיראות "שמוט", "רופף" או "מקומט" יותר.
באשר לשינויים מבניים, שני המומחים מסכימים שאין שום דבר התומך בכך שלחץ ממושך לבדו ישנה את צורת העצם שלנו. באופן היפותטי, "אם שינתם על צד אחד שמונה שעות בלילה, במשך שנים רבות, אולי הייתם יכול לפתח אסימטריה כלשהי", אומר ד"ר טריפאתי. אבל זה בהנחה שאנחנו שוכבים דוממים לחלוטין במשך עשרות שנים ואף פעם לא מתהפכים, משהו שרובנו לא עושים.
אז אם אתם מאמנים את עצמכם לישון על הגב בתקווה לאזן את תווי הפנים שלכם, כדאי לשקול מחדש את האסטרטגיה הזו. כי בעוד שלישון על הגב יש את היתרונות הייחודיים שלו (בעיקר, פחות מגע בין הפנים לכרית, מה שיכול למנוע פריחות או קמטים) - לגרום לצד השמאלי להתאים לימני אינו אחד מהם.
תנוחת השינה ה"טובה ביותר" - לפחות מבחינת הסימטריה של הפנים שלך, היא זו שמשאירה אתכם נוחה ביותר, לפי שני המומחים. כלומר, זה באמת לא שווה להקריב איכות שינה טובה רק כדי לרדוף אחרי סטנדרט יופי לא ריאלי - במיוחד כזה שמונע מטרנד ברשתות החברתיות ולא מדע.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו