סערה נוספת: האם תיאסר מכירת בשר כשר במקומות ציבוריים בבריטניה?

רופרט לואו, חבר הפרלמנט הבריטי, הודיע שיתמוך בצעד הבעייתי בתגובה לחשבון נאו-נאצי ברשתות החברתיות • זו לא התקרית האנטישמית הראשונה בה הוא מעורב

מכירת בשר כשר בבריטניה תיאסר במקומות ציבוריים? // אילוסטרציה

חבר הפרלמנט הבריטי רופרט לואו עורר סערה כשכתב לאחרונה שיתמוך באיסור על מכירת והגשת בשר כשר במקומות ציבוריים - זאת בתגובה ישירה לחשבון נאו-נאצי ברשת החברתית X.

לואו, שמכהן כיום כחבר פרלמנט עצמאי לאחר שהושעה ממפלגת "Reform UK" בחודש מרץ האחרון בעקבות האשמות בריונות, כתב בתחילה שהוא מתנגד להגשת בשר חלאל (הבשר המותר לאכילה על פי האסלאם) במוסדות ציבוריים. אז פנה אליו חשבון אנונימי בשם "@PureNomad" עם שאלה: "מה לגבי בשר כשר?" - ולואו הסכים לכלול גם אותו באיסור המוצע.

חבר הפרלמנט הבריטי רופרט לואו: תומך באיסור מכירת בשר כשרה במקומות ציבוריים, צילום: צילום מסך מתוך X

זיהוי עם סמלים פשיסטיים

החשבון שפנה ללואו משתמש בלוגו הקשור לאיגוד הפשיסטי הבריטי של אוזוולד מוזלי "איגוד הפשיסטים הבריטי" וכולל את סמל הברק האדום והכחול של התנועה. התנועה החדשה, בראשות גרי רייקס - פעיל לשעבר במפלגות הימין הקיצוניות BNP וב-Britain First, מנסה להחיות את האידיאולוגיה הפשיסטית של מוזלי.

החשבון הנאו-נאצי פירסם באותו יום תוכן בעייתי קיצוני, כולל הכחשת שואה ושבחים לאדולף היטלר. "אני לא חושב שהיטלר טעה בהתחלה", נכתב, ותיאר אותו כ"מבריק עבור כלכלת האומה שלו אחרי מלחמת העולם הראשונה". בנוסף, בחשבון נטען שמלחמת העולם השנייה החלה "בגלל הידיים הציוניות על ארנק המדינה".

זו לא הפעם הראשונה שלואו מעורב במחלוקות הקשורות ליהדות. במאי השנה הוא נתפס אומר בפרלמנט הערה משפילה על יהודים תוך התייחסות למצלמה: "בימים עברו היית קורא לזה מצלמה יהודית, אבל זה יהיה לא פוליטיקלי קורקט. כי היא כל כך קטנה".

בחודש יוני, לואו קרא לאיסור על שחיטה כשרה בפרלמנט, ואמר: "אנחנו צריכים לאסור שחיטה ללא הרדמה, אנחנו צריכים לאסור שחיטה חלאל ואנחנו צריכים לאסור שחיטה כשרה". הוא תיאר את האכילה של בשר חלאל כ"דוחה מבחינה מוסרית".

בתחילת החודש, לואו טעה וחשב שצוות מארגון צדקה שחתר בים הם מהגרים בלתי חוקיים. הוא פרסם ב-X: "סירות גומי מגיעות לגרייט יארמות', עכשיו ממש", לצד תמונה מטושטשת של סירת החתירה. למחרת הוא הכיר בטעותו ותרם 1,000 פאונד למטרה הצדקה של החותרים - מחקר על מחלת הסקלרוזיס הצידית האמיוטרופית (ALS).

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר