מהסליחות ועד לסוכות: כמיליון מתפללים פקדו את הכותל בחודשי אלול ותשרי

לאחר שבשנה שעברה התאפשר רק לאלפים בודדים להגיע לכותל המערבי בשל מגבלות הקורונה, השנה בחודשי אלול ותשרי חזרו למסורת רבת השנים • רב הכותל: "עדות לזיקתו של עם ישראל למקום הקדוש שמאחד את כולנו"

ברכת הכהנים בכותל המערבי // צילום: יונתן זינדל

כמיליון איש הגיעו לכותל המערבי במהלך ימי הסליחות וחג הסוכות, זאת לאחר שאשתקד התאפשרה ההגעה לרחבת הכותל לאלפים בודדים בלבד. בקרן למורשת הכותל המערבי ציינו כי מדובר בכמחצית מכמות המתפללים שהגיעו לכותל לפני פרוץ מגפת הקורונה.

אלפי מתפללים השתתפו במעמדי הסליחות המרכזיים, שהתקיימו בשלהי חודש אלול ובעשרת ימי תשובה תחת מגבלות וכמו כן מאות אלפים נוספים פקדו את הכותל במהלך חג הסוכות כזכר לעלייה לרגל, והשתתפו במעמדים המסורתיים של ״ברכת הכהנים״, שפוצלו והתקיימו יום אחר יום במטרה למנוע צפיפות.

בליל ״הושענא רבה״ הגיעו אלפי משתתפים נוספים לרחבת הכותל המערבי, כמו גם בחג שמיני עצרת ובהקפות השניות ברחבת הכותל, שהפכו למסורת השנתית בירושלים, בריקודים שמחים יחד עם כ-100 ספרי תורה, המשמשים את באי הכותל המערבי לאורך כל השנה.

רב הכותל המערבי, הרב שמואל רבינוביץ, אמר: ״ההמונים, שפקדו את הכותל המערבי, העידו בצורה מרשימה וחזקה על זיקתו של עם ישראל למקום הקדוש המאחד את כולנו, תוך שמירה על המסורת ועל קדושתו״.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר