חברי הארגון הקיצוני "התנועה הבריטית" התכנסו בפאב "דוק אוף אדינבורו" באולדהם שבאנגליה כדי לחגוג את יום הולדתו של אדולף היטלר, כך נחשף ב"מנצ'סטר איבנינג ניוז".
תמונות שפורסמו בערוץ הטלגרם של הארגון מראות את הקבוצה מציגה דגלים נאציים ועוגה מעוטרת בצלב קרס. באחת התמונות נראה אדם עם חולצת נבחרת גרמניה ועליה הכיתוב "פיהרר 44" מבצע הצדעה נאצית.
הנהלת הפאב טוענת כי הצוות לא היה מודע לזהות הקבוצה עד למחרת האירוע, והמקרה דווח למשטרה. בפוסט בטלגרם תיארו חברי הקבוצה את המפגש כ"אחר צהריים שמשי נהדר" מלא "צחוק חם של חברים", שבו שתו בירה, קוקטיילים, ואכלו עוגת יום הולדת, תוך שהם "מתכננים את הרפתקאותיהם העתידיות".
מהמשטרה המקומית נמסר: "משטרה אולדהם מתייחסת לאירוע הזה ברגישות ובחומרה מירבית, ופונה לציבור. אם יש לכם מידע שעשוי לסייע בהתקדמות החקירה, נא צרו קשר".
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנוOn the eve of Adolf Hitler’s birthday at a pub in Roydon, Oldham, neo-Nazis from the British Movement gathered to celebrate their hero.
— t/a Underscores Rn’t Us (@AndyPlumb4) April 27, 2025
But remember, the rise of the far-right in the UK is not an issue, yeah 😏 pic.twitter.com/GoaLAkae1H
