"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

"הטירוף נמשך": מטופל חנק אח באסף הרופא

התוקף נעצר רק לאחר התערבות של אזרחים ואנשי צוות האבטחה של בית החולים • יו"ר הסתדרות האחיות: "לא נשתוק עד שיתחילו ליישם המלצות"

,עודכן
סגן שר הבריאות, יעקב ליצמן, מבקר בבית החולים שמואל הרופא בו הותקפה האחות בשבוע שעבר // צילום: יוסי זליגר

בשעה שהאחותרחל ברוךנאבקת על חיה במחלקה לטיפול נמרץ באסף הרופא, תקף הערב (ראשון) מטופל אח בבית החולים. לפי עדים במקום, המטופל התנפל על האח בחדר המיון וחנק אותו. רק לאחר התערבות של אזרחים במקום וצוות האבטחה של בית החולים נעצר התוקף.

האח קיבל טיפול לאחר שנפגע בצוואר, והתוקף שנפגע בניסיונות ההשתלטות מקבל אף הוא סיוע רפואי.

יו"ר הסתדרות האחיות, אילנה כהן, אמרה לאחר המקרה כי "במקום שהאח ימשיך לטפל בחולים, הוא נזקק לטיפול רפואי ובמקום לטפל בעומסים, הוקפץ עוד אח כונן להחליף אותו. צריך לעצור את הטירוף הזה ולשים קץ לאלימות נגד האחיות לתמיד. הסתדרות האחיות נערכת בימים אלו להמשך הפעילות הארגונית נגד האלימות. לא נשתוק יותר עד שייושמו ההמלצות של הוועדה למיגור האלימות ויימצא פתרון לעומסים הבלתי נסבלים בבית החולים".

"אי אפשר להמשיך ככה", מוסיף יו"ר חטיבת בתי החולים בהסתדרות האחיות, שאול סקיף. "אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם לא היו שם אנשים שהפרידו ביניהם. אסור להמשיך עם הפקרת הצוותים הרפואיים".

ביום שני שעברנדקרההאחות ברוך בבטנה בבית החולים שמואל הרופא בבאר יעקב. היא מורדמת ומונשמת, ומאושפזת ביחידת לטיפול נמרץ במצב קשה. קודם לכן מצבה היה מוגדר בינוני. הנדקרת היא אחות ותיקה כבת 58, ממוצא אתיופי ואמא לילדה, שעובדת בבית החולים למעלה מ-25 שנה.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר