צילום: לירון אלמוג

תשובת השפים: איזה רוטב לשדך לפסטה?

חגיגות המאכל האהוב על הישראלים: שלושה שפים חולקים מתכונים מושלמים לפסטה, ולא פחות חשוב - עם הרטבים המתאימים

יום הפסטה העולמי, שנחגג מאז שנת 1995 ב- 25 באוקטובר בכל שנה הוא סיבה טובה לחגוג את נפלאות האטריות האיטלקיות האהובות בתבל. פסטה הפכה למאכל יומיומי שגרתי, כמעט ישראלי. היא ארוחת הילדים האולטימטיבית, היא הצלחת הכי ביתית, פשוטה וטעימה.

לכבוד יום חגה של הפסטה בחרנו את שלושת צורות הפסטה האהובות והפופולאריות ביותר בישראל והתאמנו את הרטבים הקלאסיים המחמיאים להן ביותר כך שספגטי ישודך לרוטב פוטנסקה ופוזילי לשמן זית ושום, ומה עם הפנה? כמו כן, איתרנו עבורכים מתכונים מיוחדים שיקפיצו את מנת הפסטה שלכם לרמה גבוהה.

ספגטי  – רוטב פוטנסקה - נאפולי

 

 

צילום: לירון אלמוג

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת ספגטי (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן

4 כפות שמן זית

4 שיני שום כתוש

1 צ'ילי אדום קצוץ (אפשר גם פחות)

3 יחידות אנשובי משומר

1 ק"ג עגבניות אדומות מאוד, קצוצות

15 זיתים שחורים משובחים ,קצוצים

3 כפות צלפים במלח, שטופים

חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה

 

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מחממים שמן זית, מטגנים קלות שום, צ'ילי ואנשובי.

2. מוסיפים עגבניות, זיתים וצלפים ומבשלים ביחד כ-15 דקות על להבה נמוכה עד שמתקבל רוטב בסמיכות הרצויה.

3. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה ובודקים תיבול (לא להוסיף מלח לפי שטועמים שכן האנשובי, הזיתים והצלפים מלוחים מאוד). ומגישים.

 

פנה – רוטב א לה נורמה- סיציליה  

 

צילום: לירון אלמוג

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת פנה (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן

1 חציל בינוני חתוך לקוביות

חופן מלח גס

קמח לפי הצורך

שמן לטיגון עמוק לפי הצורך

2 כפות שמן זית

1 בצל קלוף וחתוך לקוביות קטנות

1 שן שום כתושה

1 ק"ג עגבניות אדומות מאוד, קצוצות

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

2 כפות גדושות גבינת ריקוטה

חופן בזיליקום קצוץ

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את קוביות החציל עם חופן מלח גס ומשרים במסננת במשך כ-30 דקות.

2. מנערים מנוזלים, עוטפים בקמח, מנערים שאריות קמח ומטגנים בשמן עמוק עד שמזהיב.

3. מסננים ומספיגים שאריות שמן.

4. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומאדים בצל ושום. מוסיפים עגבניות קצוצות ומבשלים יחדיו במשך כ-15 דקות. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את החצילים ומערבבים יחדיו.

6. מפזרים גבשושיות ריקוטה ובזיליקום קצוץ ומגישים מיד.

 

פוזילי – רוטב א לה נוצ'יה - סרדיניה 

 

 

צילום: לירון אלמוג

 

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 חבילת פוזילי (500 גרם) מבושלת לפי הוראות היצרן

2/3 כוס שמן זית

1 כוס אגוזי מלך גרוסים

4 שיני שום כתושות

1 כוס מי בישול הפסטה

1 כוס פטרוזיליה קצוצה

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

פרמז'ן מגורר לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

1. במחבת רחבה מחממים שמן זית ומטגנים קלות את האגוזים ואת השום.

2. מוסיפים מי בישול ופטרוזיליה קצוצה, מתבלים במלח ופלפל גרוס ומבשלים מעט לסמיכות של רוטב.

3. מערבבים את הפסטה המבושלת עם הרוטב לפי הטעם והצורך, מפזרים פרמז'ן ומגישים מיד.

 

שפית איילת לטוביץ' מביתא קפה משתפת בשני מתכוני פסטה שזוכים לאהבת הלקוחות:

 

פפרדלה סלמון בוויניגרט גזר ופרג 

 

 

צילום: לירון אלמוג

 

רשימת חומרים עבור 4 מנות:

400 גרם פסטה פפרדלה (שטוחות ורחבות, על בסיס ביצים)

2 כפות שמן זית

400 גרם פילה סלמון, נקי מעור, חתוך לקוביות (1.5 ס"מ)

2 תפוחי עץ גרנד

3 גזרים, פרוסים לפרוסות דקיקות בעזרת קולפן

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

לרוטב:

2/3 כוס מיץ גזר טרי

קורט מלח

קורט ערער טחון (אופציונלי)

2 כפות סוכר חום כהה

1/2 כף סוכר לבן

1 כף חרדל דיז'ון חלק

2/3 כוס שמן זית

1 כף גדושה פרג טחון

 

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. במקביל מארגנים את כל המרכיבים כדי שלא נמתין בין בישול הפסטה להשלמת המנה. (או שמבשלים את הפסטה מראש, מסננים, שוטפים במים קרים ומערבבים עם שמן הזית).

2. שמים בכד את כל מרכיבי הרוטב ומערבלים, בעזרת בלנדר יד, לרוטב אחיד. חותכים מהתפוח את הלחיים ופורסים דק. 

3. מחממים מחבת גדולה. מוסיפים מעט מהרוטב, את פרוסות התפוח וקוביות הסלמון. ממליחים קלות ומקפיצים במשך כדקה, עד שהתפוח מתרכך מעט. מסננים את הפסטה ממי הבישול ומוסיפים לסיר יחד עם סרטי הגזר ומספיק רוטב כדי לעטוף את כל המרכיבים. מקפיצים לחימום ומגישים מיד.

 

 

פסטה כבדי עוף

 

 

צילום: יח"צ

 

רשימת חומרים עבור 2 מנות

2 מנות ( 400 גרם ) פסטה קצרה מבושלת 

2 כפות שמן זית

240 גרם כבדי עוף מנוקים

12 עגבניות שרי, חצויות

3 כפות בצל ירוק קצוץ

לרוטב:

4 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 שן שום כתושה

1 כף דבש

מלח

1. מחממים את שמן הזית במחבת ומוסיפים את כבדי העוף. מתבלים במלח ופלפל ומניחים להם להיצרב קלות.

2. מוסיפים למחבת את עגבניות השרי וצורבים חצי דקה.

3. טורפים היטב את כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים למחבת יחד עם הפסטה ומקפיצים עד שכל המרכיבים חמים.

מוסיפים את הבצל הירק, מקפיצים קלות ומגישים מייד.

 

 

גם שף רועי ענתבי מהאיטלקיה החדשה ״דון קמילו״ אשר במלון ג׳אפה החדש והמדובר מעניק מתכון יחודי לפסטה ים תיכונית עזת טעם.

 

ספגטי דג ים ברוטב חריף

 

רשימת חומרים ל-8 מנות:

1 חבילת ספגטי (500 גרם)

כ-500 גרם פילה דג לבן חתוך לנתחים

רוטב עגבניות חריף

1 פלפל אדום

4 שיני שום

800 ג' עגבניות מקולפות, קצוצות דק

1 כף פפריקה חריפה

1 כף פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה מעושנת

סוכר – לפי טעם

מלח – לפי טעם

100 ג' שמן זית

מים – לפי הצורך

 

מיקס עשבי תיבול:

100 ג' פטרוזיליה קצוצה

10 גרם עלי תימין קצוצים

30 ג' נענע קצוצה

30 ג' גבעולי סלרי קצוצים

להגשה:

½ כפית שבבי צ'ילי יבש

מלח – לפי הטעם

מיץ לימון – 1 כפית

 

הכנה:

1. לרוטב: קולים את הפלפל על להבה ישירה/בגריל. מניחים בכלי אטום להצטנן מעט. קולפים את הפלפל, מנקים מזרעים, וחותכים לרצועות.

2. בסיר רחב מחממים שמן זית על להבה בינונית, ומוסיפים את שיני השום ורצועות הפלפל. מטגנים מעט. מוסיפים את העגבניות, מביאים לרתיחה ומבשלים כשעתיים. מערבבים מדי פעם. אם חסרים נוזלים, מוסיפים מעט מים. 

3. בסיום הבישול מורידים את הסיר מהאש ומתבלים ב3 סוגי פפריקה, מלח וסוכר. מוסיפים מעט שמן זית במידת הצורך. מצננים ושומרים בקירור.

4. מערבבים את כל מרכיבי מיקס העלים.

5. הרכבת המנה: בסיר מרתיחים מים עם מעט מלח. מבשלים את הפסטה לדרגת אל דנטה.

6. במחבת שמים רוטב, מוסיפים את הדג אל המחבת ובמשלים במשך כ-8 דקות

7. מוסיפים את הפסטה, מנערים בזהירות. מוסיפים את עשבי התיבול, מלח, צ״ילי ומיץ לימון ומגישים.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו