הכנה של פסטה טרייה בבית היא סדנת יצירה מהנה במיוחד. כמה נהדר זה לעבוד בשיתוף פעולה מלא עם הילדים או עם חברים, ליצור בצק פסטה טרי וצהבהב, לרדד אותו לצורה הרצויה, לבשל ולזלול.
יש סיפוק אדיר בהכנה בסיסית של המאכל האהוב ביותר בארץ, והתוצאה כה מרשימה וטעימה. הבצק עצמו כה פשוט, ביצה אחת לכל מאה גרם של קמח והרי לנו בצק פסטה הישר מאיטליה, שבימי קורונה מרגישה לנו כה רחוקה ונחשקת.
פטוצ׳יני טרי
לכל 100 גר׳ קמח ייעודי לפסטה מוסיפים ביצה אחת בגודל L.
אופן ההכנה:
יוצרים גומחה בערמה של קמח, וצקים את הביצים ובעזרת מזלג מערבבים בין הקמח לביצים מתוך הגומה החוצה.
שמים את הבצק למשך 10 דקות לפחות עד שנוצר כדור בצק אחיד וגמיש. (לישת הבצק יוצרת את רשת הגלוטן שמחזיקה את הבצק ומאפשרת את האלסטיות שלו).
עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעבירים למנוחה של לפחות 20 דקות (מומלץ לילה במקרר).
בעזרת מערוך, מרדדים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח קלות.
חותכים ממנו פיסות ומעבירים למכונת פסטה.
מתחילים את הרידוד מהשלב הרחב ביותר של המכונה, ממשיכים ומרדדים על לשלב הדק ביותר.
את יריעות הפסטה חותכים לפטוצ׳יני בעזרת גלגלת פיצה.
אם אין מרדדת, מרדדים את פיסות הבצק בעזרת מערוך ליריעה דקיקה, מקמחים מעט את המשטח כך שאפשר יהיה לרדד דק ככל האפשר.
את רצועות הפטוצ׳יני תולים לייבוש על חבל, על מסעד של כיסא או מתקן מיוחד עד לזמן הבישול (זאת על מנת שהפסטה לא תידבק לעצמה בזמן ההמתנה לבישול).
מחממים סיר גדול עם מי מלח ומביאים לרתיחה, מבשלים את הפסטה במשך דקותיים בלבד.
לרוטב:
חופן עגבניות צבעוניות חתוכות לרבעים
חופן זיתי קלמטה חצויים
4 שיני שום פרוסות
חופן עשבים קצוצים (פטרוזיליה, בזיליקום)
רוטב פסטו מוכן לפי הטעם
שמן זית לפי הצורך
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם
אופן ההכנה:
מחממים מחבת רחבה, מעבירים למחבת את כל מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שהעגבניות מתרככות, מוסיפים את הפטוצ׳יני, מערבבים יחדיו ומגישים מיד.
