כמו בכל שנה, חייבת להיות מנת דג מרהיבה על שולחן החג בראש השנה. אין דבר יותר שיקי מלהגיש מנות דג אישיות, ועוד עם חוויית אנבוקסינג מרגשת. דג במעטפה זו מנה פשוטה מאוד להכנה (ולאכילה), שניתן להרכיבה מבעוד מועד ולדחוף לתנור כשהאורחים מגיעים.
דג במעטפה/סוכרייה/פפיון זו בעצם שיטה שבה הדג והירקות מתאדים בתוך המעטפה האטומה בנוזלים של עצמם, ומבטיחים דג עסיסי ורך עם ירקות עשויים מושלם לאחר שספגו את כל טעמי הרוטב. כאשר מגישים את המנה לשולחן, כל אורח פותח לעצמו את המעטפה – שזו חוויה מגניבה בפני עצמה, במיוחד כשהניחוחות מתפרצים בצלחת.
מעבר לכך שזו מנה מאוד אינסטגרמית, חגי תשרי זו תקופה של הרבה מאוד אוכל – אז פה מדובר במנה שקלה גם על הבטן וגם על המשקל שלנו. המנה מצוינת לנמנעים מגלוטן, פחמימות, בשר ושומן. בקיצור – זו מנה פצצה שקשה ליפול איתה.
מצרכים:
• נתחי פילה דג ים טרי לפי מספר הסועדים (אפשר להשתמש בבר ים/לוקוס/מוסר)
• שעועית ירוקה טרייה (אפשר גם זוקיני או אספרגוס)
• יריעות נייר אפייה כמספר הסועדים
לפסטו-פטרו:
• חצי צרור פטרוזיליה
• חופן שקדים לבנים (אפשר להשתמש גם בצנוברים או באגוזי מלך)
• כף צלפים
• שן שום אחת
• כף חומץ תפוחים
• כרבע כוס שמן זית
• מלח גס ופלפל שחור גרוס
• פרוסת לימון כבוש (אופציונלי ומומלץ)
אופן ההכנה:
1) מעבדים במעבד מזון או במוט בלנדר את כל רכיבי הפסטו-פטרו, ושומרים בצד.
2) פורסים יריעה של נייר אפייה ומניחה במרכזה ערימת שעועית ירוקה טרייה. מתבלים בשמן זית, במלח, בפלפל ומוסיפים מעט לימון.
3) מניחים מעל השעועית פרוסת פילה דג ים כשהעור נמצא כלפי מטה (במקרה הזה, בר ים).
4) מורחים את הדג בפסטו ומסדרים מעליו פרוסות לימון.
5) תופסים שתי צלעות מקבילות של נייר האפייה, ומתחילים לקפל אותו פנימה – ומהדקים. תופסים את שתי הקצוות האחרים, מסובבים כמו סוכריה – ומהדקים. חוזרים על הפעולה לפי מספר הסועדים. מכניסים לתנור כ-20 דקות לפני ההגשה .(את כל הפעולה הזו ניתן להכין עד שעתיים לפני ההכנסה לתנור).
6) מכניסים את המנה לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות על תוכנית רגילה, ומגישים היישר לשולחן כדי ליצור את אפקט האנבוקסינג והאדים שעולים מתוך המעטפה.
לבלוג של יולי איזק - מחשבות שהיולי
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו