מהים למדורה. דג ים "על האש" | צילום: אסף קרלה

דג ים "על האש"

דג ים, צנצנת אריסה מתוקה, לימון פרוס ופלפלים ירוקים על אש גלויה. שף יוסי שטרית עם המתכון המושלם למדורה

החומרים:

  • דג ים במשקל 2 ק"ג, פתוח לפרפר (לבקש מהדייג או בחנות לפתוח עבורכם)
  • 1 צנצנת אריסה מתוקה
  • מלח
  • 1 לימון פרוס
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים

אופן הכנה:

  1. מורחים את הדג באריסה, מפזרים מעל מלח ומניחים על משטח עץ מאסיבי (בוצ'ר).
  2. מניחים על הדג את הלימון הפרוס והפלפל החריף וסוגרים הכל ברשת ברזל (ראו תמונה, ניתן למצוא בחנויות בניין).
  3. כאשר עצי המדורה הופכים לגחלים בחום בינוני, מניחים את משטח העץ עם הדג קרוב לגחלים אבל לא ממש בתוך המדורה, שלא יישרף. חשוב להניח את הדג בגובה של כ־30 ס"מ. לשם כך כדאי להיעזר באבן או בחפץ כלשהו. מניחים כך את הדג במשך כ־10 דקות, עד שהבשר מתפרק מהעור בקלות.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...