ד"ש מתאילנד: שדרוג מטורף למוזלי של שבת

הכנת מוזלי בשבת בבוקר זו מסורת • קחו פניני טפיוקה במקום יוגורט, והרי לכם מתכון מרענן, אקזוטי וטבעוני ממש כמו בתאילנד

אם לא נטוס השנה לתאילנד אז נביא בייבוא ישיר מהיעד הנחשק את קינוח הקיץ המרענן ביותר - פניני טפיוקה עגולות ושקופות, עטופות בקרם קוקוס סמיך ומתוק, ומעל כל זה- פירות קיץ מתוקים וחמצמצים שמוסיפים צבע רב ושלל טעמים.

מבטיחה לכם שהקינוח הזה, שיש להתרגל אליו תחילה, יהפוך חיש מהר לכוכב של הקיץ. ובנוסף, הוא טבעוני למהדרין.

טפיוקה פירות קיץ

רשימת חומרים ל-6 מנות:

לטפיוקה:

1 כוס פנינים קטנות

1 כוס מים להשריה

לקרם קוקוס:

2 כוסות קרם קוקוס טבעי

½ כוס סוכר

¼ כוס מים

לקישוט:

פירות טרופיים חתוכים (פסיפלורה, מנגו, אננס, קיווי ועוד)

אופן ההכנה:

1.    משרים את הטפיוקה במים למשך כ-5 דקות.

2.    בינתיים מחממים סיר גדול עם הרבה מים, מוסיפים את הטפיוקה ומבשלים תוך כדי עירבוב במשך כ-10 דקות. בודקים אם רוב הפנינים הפכו שקופות. אם לא, ממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב.

3.    כשרוב הפנינים שקופות, מסננים במסננת דקה מאוד, שוטפים במים קרים כדי להיפטר משאריות עמילן, מעבירים לקופסת אחסון ומצננים.

4.    בינתיים, מבשלים במשך כ-10 דקות על להבה נמוכה את ½ כוס הסוכר ו-1/4 כוס מים לסירופ סוכר סמיך, מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים יחדיו רק עד לסף רתיחה. מערבבים מדי פעם לאורך זמן הבישול ומצננים.

5.    לקראת הגשה מערבבים את כמות הטפיוקה הרצויה עם קרם הקוקוס המתוק, מעבירים לקעריות הגשה, מקשטים בפירות ומגישים קר וצונן. 

כמו בתאילנד. טפיוקה
כמו בתאילנד. טפיוקה
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...