לחמניות גבינה ברבע שעה

ללא מאמץ: מאיה דרין סידרה אתכם עם מתכון לערב גבינות שמנמנות • אחת טבעונית וקלילה, יין רוזה מקומי, לחמניות גבינה ביתיות ואפילו סלט קיצי שמתאים בדיוק לערב שכזה

גבינה טובה אינה צריכה דבר מלבד חשק. מספיקה פרוסה נדיבה של גבינה כלבבי ששולחת עקצוצים של טעם ארומתי ומודגש אל החיך. בכל טיול אל המכולת, אל המעדנייה ואפילו אל הסופר הגדול בפינת הרחוב אני נעצרת מול מקרר הגבינות, מתפעלת מהשפע הישראלי שמביא אל העיר הגדולה טעמים מן הכפר ומן המשק. 

גם לנו, פה בארץ, יש ברי, קממבר וגבינות עיזים משובחות וכל אלה תוצרת כחול לבן להתפאר. ברוח הגבינות ובהשראתן, מתאימה יין ישראלי רענן וטוב. והנה ללא מאמץ- ערב גבינות שמנמנות, אחת טבעונית וקלילה, יין רוזה מקומי, לחמניות גבינה ביתיות ואפילו סלט קיצי שמתאים בדיוק לערב שכזה.

צילום: גיל קרמר | צילום: גיל קרמר



לחמניות גבינה ללא שמרים

רשימת חומרים ל-12 לחמניות:

1 ו-1/2 מכלים גבינה לבנה 5% שומן

1 גביע שמנת חמוצה

150 גרם גבינת גאודה או מוצרלה מגוררת

1/3 כוס שמן זית

1 ביצה

1 כפית מלח 

קורט פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 וחצי כוסות קמח

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1.    מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר או משתמשים בתבניות קרטון אישיות לאפייה.

2.    בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המרכיבים. מערבבים רק עד שאחיד, חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.

3.    בעזרת 2 כפות ממלאים את השקעים עד שפתם

4.    אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות .

סלט אבטיח יווני

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1/4 אבטיח

12 מלפפוני טעם קטנים

1 כוס גבישי גבינת פטה משובחת

1 בצל סגול פרוס דק

1 כוס זיתים צבעוניים ואיכותיים, מגולענים.

1 כף תבלין זעתר

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.    חותכים את האבטיח לכדורים בעזרת כף פריזיין (כך שיהיו דומים לעגבניות שרי).

2.    חותכים את המלפפונים לאורכם.

3.    מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

4.    מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.

גבינת קשיו

רשימת חומרים לגביע גבינה כ-200 גרם:

1 כוס קשיו טבעי

מים לפי הצורך

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית כתית מעולה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1.    משרים את הקשיו בקערה עם הרבה מים לארבע עד שמונה שעות, בטמפרטורת החדר.

מסננים ושוטפים את הקשיו.

2.    מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים, מוסיפים תוך כדי מים קרים רק עד שנוצר מרקם של גבינה.

3.    טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם

גבינת קממבר צלויה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 גבינת קממבר טובה

3 כפות שמן זית

2 כפות דבש איכותי

1 ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

1.    מניחים את הגבינה על צלחת הגשה חסינת חום, יוצקים מעל שמן זית ודבש. מניחים על הגבינה ענף רוזמרין.

2.    צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-7 דקות עד שהגבינה חמה ונוזלית.

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו