"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

X

לחמניות גבינה ברבע שעה

ללא מאמץ: מאיה דרין סידרה אתכם עם מתכון לערב גבינות שמנמנות • אחת טבעונית וקלילה, יין רוזה מקומי, לחמניות גבינה ביתיות ואפילו סלט קיצי שמתאים בדיוק לערב שכזה

,עודכן

גבינה טובה אינה צריכה דבר מלבד חשק. מספיקה פרוסה נדיבה של גבינה כלבבי ששולחת עקצוצים של טעם ארומתי ומודגש אל החיך. בכל טיול אל המכולת, אל המעדנייה ואפילו אל הסופר הגדול בפינת הרחוב אני נעצרת מול מקרר הגבינות, מתפעלת מהשפע הישראלי שמביא אל העיר הגדולה טעמים מן הכפר ומן המשק.

גם לנו, פה בארץ, יש ברי, קממבר וגבינות עיזים משובחות וכל אלה תוצרת כחול לבן להתפאר. ברוח הגבינות ובהשראתן, מתאימה יין ישראלי רענן וטוב. והנה ללא מאמץ- ערב גבינות שמנמנות, אחת טבעונית וקלילה, יין רוזה מקומי, לחמניות גבינה ביתיות ואפילו סלט קיצי שמתאים בדיוק לערב שכזה.

צילום: גיל קרמר| צילום: גיל קרמר



לחמניות גבינה ללא שמרים

רשימת חומרים ל-12 לחמניות:

1 ו-1/2 מכלים גבינה לבנה 5% שומן

1 גביע שמנת חמוצה

150 גרם גבינת גאודה או מוצרלה מגוררת

1/3 כוס שמן זית

1 ביצה

1 כפית מלח

קורט פלפל שחור

1/4 כפית פפריקה מתוקה

2 וחצי כוסות קמח

2 וחצי כפיות אבקת אפייה

אופן ההכנה:

1. מרפדים תבנית שקעים בעטרות נייר או משתמשים בתבניות קרטון אישיות לאפייה.

2. בקערה גדולה מערבבים יחד את כל המרכיבים. מערבבים רק עד שאחיד, חשוב להימנע מעיבוד יתר של התערובת, שעלול לגרום ללחמניות לצאת דחוסות וכבדות.

3. בעזרת 2 כפות ממלאים את השקעים עד שפתם

4. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהלחמניות זהובות .

סלט אבטיח יווני

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1/4 אבטיח

12 מלפפוני טעם קטנים

1 כוס גבישי גבינת פטה משובחת

1 בצל סגול פרוס דק

1 כוס זיתים צבעוניים ואיכותיים, מגולענים.

1 כף תבלין זעתר

1/2 כוס שמן זית

מיץ מ-1 לימון

מלח לפי הטעם

פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. חותכים את האבטיח לכדורים בעזרת כף פריזיין (כך שיהיו דומים לעגבניות שרי).

2. חותכים את המלפפונים לאורכם.

3. מערבבים את כל מרכיבי הסלט.

4. מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל ומגישים.

גבינת קשיו

רשימת חומרים לגביע גבינה כ-200 גרם:

1 כוס קשיו טבעי

מים לפי הצורך

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית כתית מעולה

מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

1. משרים את הקשיו בקערה עם הרבה מים לארבע עד שמונה שעות, בטמפרטורת החדר.

מסננים ושוטפים את הקשיו.

2. מעבירים למעבד מזון. מוסיפים את יתר החומרים וטוחנים, מוסיפים תוך כדי מים קרים רק עד שנוצר מרקם של גבינה.

3. טועמים ומוסיפים מלח או לימון לפי הטעם

גבינת קממבר צלויה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

1 גבינת קממבר טובה

3 כפות שמן זית

2 כפות דבש איכותי

1 ענף רוזמרין

אופן ההכנה:

1. מניחים את הגבינה על צלחת הגשה חסינת חום, יוצקים מעל שמן זית ודבש. מניחים על הגבינה ענף רוזמרין.

2. צולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, במשך כ-7 דקות עד שהגבינה חמה ונוזלית.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאילהכיר