צילום: איתיאל ציון // קיש ים־תיכוני. את החצילים אפשר לטגן או לאפות

קיש עם שיק

בטעם ים־תיכוני, פטריות או פיצה: שלושה קישים שישדרגו כל ארוחה

חג שבועות שבפתח הוא הזדמנות נפלאה לעטר את שולחן החג בקישים צבעוניים וטעימים, שילוב נהדר של בצק פריך ומלית גבינות וירקות. בין שבחג ובין שביום חול, הקישים ישדרגו כל ארוחה. 

אפשר לשמור את הקישים מכוסים במקרר עד 3 ימים. לפני ההגשה מומלץ לחמם 8-7 דקות בתנור בחום של 170 מעלות. 

עוד במדור האוכל:סקירת יינות של יקב ויתקין, מחלוצי הזרם הים־תיכוני בייננות המקומית
מיקי שמו עם 3 מאפי גבינה מלוחים שמתאימים לכל אירוע
הילה אלפרט בדקה: כך מגדלים (ומבשלים!) עופות אורגניים
מאיה דרין ניסתה את "נאם" הפופולרית - ועוד תשוב

קיש ים־תיכוני   

קיש צבעוני במילוי חצילים, צימוקי עגבניות מיובשות וגבינת קשקבל. בבצק יש גם חמאה, שמעניקה לו טעם ופריכות, וגם שמן זית, שמעשיר את הבצק. החומץ בקלתית מונע מהבצק להשחיר בזמן המנוחה במקרר.  

החומרים (לתבנית בקוטר 28 ס"מ):

לבצק:

√ 280 גרם (2 כוסות) קמח 

√ 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

√ 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים 

√ 1 כף שמן זית

√ 1 כפית חומץ הדרים

√ 1 כף סוכר

√ 1 כפית מלח

למלית:

√ 2 כפות שמן זית

√ 1 חציל בינוני, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ

√ 3 ביצים 

√ 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

√ 100 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת גס

√ 100 גרם גבינת קשקבל, מגוררת 

√ 1/2 כוס צימוקי עגבניות מיובשות, מושרים בשמן זית, סחוטים וקצוצים גס

√ מלח ופלפל שחור גרוס

√ מעט אגוז מוסקט טחון טרי

מכינים את הבצק: במעבד מזון מעבדים קמח וחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים מים, שמן זית, חומץ, סוכר ומלח ומערבלים עד לקבלת בצק אחיד. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעיגול בקוטר 32 ס"מ ובעובי 5-4 מ"מ. מרפדים בבצק את תחתית ודופנות התבנית, ומעבירים מערוך על שולי התבנית לסילוק הבצק העודף. דוקרים את בסיס הבצק במזלג ומעבירים למקפיא לחצי שעה. מחממים תנור ל־170 מעלות, מוציאים את התבנית מהמקפיא ואופים 15-12 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים את הקלתית מהתנור ומגבירים את חום התנור ל־180 מעלות. 

מכינים את המלית ואופים: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית ופרוסות חציל ומטגנים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים את פרוסות החציל, מניחים על נייר סופג ומצננים כ־10 דקות. לחלופין, במקום לטגן, מניחים פרוסות חציל בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מזלפים מעט שמן זית ואופים את החציל 25-20 דקות עד להזהבה. 

טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, גבינות, צימוקי עגבניות מיובשות, מלח, פלפל ואגוז מוסקט, ומערבבים היטב. יוצקים את התערובת על תבנית הבצק ומפזרים מעליה את פרוסות החציל האפוי/המטוגן. אופים 40-35 דקות עד להזהבה ולהתייצבות. מצננים את הקיש ומגישים.

לגיוון אפשר להחליף את העגבניות המיובשות בזיתי קלמטה מגולענים וחצויים באותה כמות.

שבועות במדור האוכל:

מיקי שמו עם חמישה ממאכלי החלב שכולנו הכי אוהביםטנא גבינות מהשוק: מאיה דרין עם שני מתכונים מנצחים לחגעוגת גבינה בשלוש גרסאות שמוסיפות לה טעם וצבע

קיש פיצה. עם גבינות צאן

קיש פיצה 

עגבניות, זיתים וגבינות היו תמיד שילוב מנצח אצל אמא שלי במטבח. אני התאמתי אותם לקיש מלוח בשילוב גבינות צאן, והתוצאה לפניכם. הילדים ימותו על זה - וגם המבוגרים.

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לבצק:

√ 280 גרם (2 כוסות) קמח

√ 150 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

√ 1/4 כוס (60 מ"ל) מים קרים

√ 1 כף סוכר

√ 1 כפית מלח

√ 1 כף שמן זית

√ 1 כפית חומץ הדרים

למלית:

√ 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

√ 2 ביצים במידה XL

√ 1 חלמון

√ קורט מלח

√ 50 גרם גבינת פטה עיזים, מפוררת

√ 50 גרם פרומעז, פרוסה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

√ 50 גרם גבינת קשקבל, מגורדת

√ 1/2 כוס צימוקי עגבניות מיובשות

√ קורט פלפל שחור

√ קורט אגוז מוסקט

√ 50 מ"ל שמן זית 

לתוספת:

√ 50 גרם מוצרלה, פרוסה לרצועות

√ 50 גרם טבעות זיתים שחורים 

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את הקמח והחמאה עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים עוד כחצי דקה. מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מרפדים בבצק את תחתית ודופנות התבנית, ומעבירים מערוך על שולי התבנית לסילוק הבצק העודף. מניחים משקולת על הבצק ואופים בחום של 170 מעלות כ־12 דקות עד להזהבה קלה. 

מכינים את המלית: טורפים בקערה שמנת מתוקה, ביצים, חלמון ומלח עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים. 

מרכיבים את הקיש ואופים: מחממים תנור ל־170 מעלות. יוצקים את המלית על התבנית עם הבצק ואופים כ־30 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל גבינת מוצרלה וטבעות זיתים ואופים 8-7 דקות נוספות. מצננים ומגישים.

לעוד כתבות אוכל, מתכונים והמלצות הכנסו למדור האוכל שלנו

קיש פטריות. עם פלאן גבינות 

קיש פטריות, אורגנו וגבינות צאן 

קיש המשלב פטריות פורטובלו, בצל, תבלינים ופלאן של גבינות עיזים. 

החומרים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

לבצק: 

√ 1/2 4 כוסות קמח 

√ 300 גרם חמאה

√ 1 כפית מלח

√ 2 כפיות סוכר

√ 1/2 (125 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה 

√ 1 כף חומץ הדרים

√ 1 כף שמן זית

למלית:

√ מעט שמן זית וחמאה לטיגון

√ 1 בצל בינוני, חתוך לרצועות דקות

√ 1 סלסילת פטריות פורטובלו בינוניות, חצויות ופרוסות לעובי 1/2 ס"מ

√ 1 כף אורגנו 

√ 1/2 (125 מ"ל) מיכל שמנת מתוקה 

√ 2 ביצים

√ 1 חלמון

√ 100 גרם גבינת פטה עיזים

√ 50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת

√ 50 גרם גבינת קשקבל, מפוררת

√ מלח ופלפל לבן 

√ מעט אגוז מוסקט

מכינים את הבצק: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה, המלח והסוכר עד לקבלת תערובת פירורית. מוסיפים לתערובת את השמנת המתוקה, החומץ ושמן הזית וממשיכים לערבב עד לקבלת בצק אחיד. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים לעיגול בקוטר 28 ס"מ ובעובי 1/2 ס"מ. מרפדים את תחתית ודופנות התבנית ומעבירים מערוך על שולי התבנית לסילוק הבצק העודף. אופים בתנור בחום של 170 מעלות כ־12 דקות.

מכינים את המלית ואופים: מקפיצים במחבת את רצועות הבצל במעט שמן זית וכף חמאה. מוסיפים את הפטריות וממשיכים להקפיץ במשך כמה דקות נוספות. מוסיפים למחבת את האורגנו.

מסננים את הבצל והפטריות כדי שלא יישארו נוזלים מיותרים ומניחים בצד למשך חצי שעה.

מעבירים את הבצל והפטריות לקערה עם שאר חומרי המלית, מערבבים ויוצקים לתבנית עם הבצק. אופים בחום של 170 מעלות למשך 40 דקות. מצננים ומגישים.

shemo1@bezeqint.net

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...