קוסקוס ריזוטו | צילום: עמית אלעזר

טוויסט למנה האיטלקית: ריזוטו קוסקוס עגבניות

כולם מכירים את הריזוטו, המבוסס על אורז עגול שמבושל בציר עד למרקם קרמי ודביק • עמית אלעזר מכינה את המנה עם קוסקוס, וזה אפילו יותר טעים מהמקור!

בשיתוף עמית אלעזר

אולי תופתעו לשמוע שאפשר להכין ריזוטו גם מקוסקוס - וזה ממש ממש פשוט. מה צריך ואיך מכינים? כל ההוראות - לפניכם.

המצרכים:

חצי חבילת קוסקוס מהיר וקל להכנה (אפשר ומומלץ קוסקוס של "קוסקוס מזון")

מיכל שמנת מתוקה

כוס וחצי חלב

60 גרם פרמזן (או צ'דר)

עגבנייה מרוסקת

מלח ופלפל

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים שמנת וכוס חלב, ושופכים יחד עם רסק העגבניות לקערה מתאימה למיקרוגל ובה הקוסקוס.
  2. מוסיפים את הגבינה המגוררת, מערבבים ומתבלים.
  3. מחממים במיקרוגל כ-2 דקות, מערבבים ומוסיפים עוד חצי כוס חלב.
  4. משרים ל-2 דקות נוספות עם מכסה סגור.
  5. להגשה מומלץ ביותר להוסיף המון גבינה, ותמיד אפשר גם עגבנייה סחוטה.
ריזוטו קוסקוס, צילום: עמית אלעזר

לעמוד האינסטגרם של עמית אלעזר היכנסו לכאן

לעמוד האינסטגרם של Israeli kitchen היכנסו לכאן

בשיתוף עמית אלעזר