פסטה הוא אחד המאכלים הכי מנחמים שיש, וגם העובדה שהוא קל להכנה בטח שלא הזיקה בהפיכתו לכל כך פופולרי. אז הנה לכם מתכון קליל ומהיר שמכינים בסיר אחד, ללא צורך בבישול מקדים של הפסטה. והתוצאה – פסטה קרמית ועשירה בטעמים.
חומרי הגלם (ל-6 מנות):
- 500 גרם (חבילה) פסטה ארוכה
- 3 כפות רוטב עגבניות
- 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה 38%
- 5 שיני שום קצוצות
- כפית בזיליקום מיובש
- 2 עגבניות גדולות ובשלות, חצויות ופרוסות
- בצל סגול גדול חצוי ופרוס לפרוסות
- 3 כפיות מלח
- מעט פלפל שחור, צ'ילי גרוס ותימין
- כליטר וחצי (6 כוסות) מים רותחים
- 2 כפות גבינת גרנה פדנו או גבינת פרמזן מגוררת, להגשה.
אופן ההכנה:
- מניחים את כל החומרים (מלבד רוטב העגבניות והשמנת) בסיר בנפח של 5 ליטר.
- מבשלים על אש גבוהה ומביאים לרתיחה.
- מנמיכים את האש לבינונית-נמוכה ומבשלים כ-10 דקות נוספות.
- מוסיפים את רוטב העגבניות והשמנת, מערבבים וממשיכים לבשל עוד כחמש דקות, עד שהפסטה מוכנה.
- מפזרים גרנה פדנו (או פרמזן) בנדיבות – ומגישים.
יעל דאבי היא בלוגרית אוכל, חברת נבחרת "ישראלי קיטשן".
למתכונים נוספים ב"ישראלי קיטשן" היכנסו לכאן.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו