קסמים שאפשר לעשות עם מנגו

כשמדברים על זני המנגו יש תחושה שמתארים גיבורי על • מאיה - האהוב ביותר, טלי מרשים ביופיו וטנגו בעל טעם ייחודי • כעת, כשהקיץ בעיצומו ועונת המנגו בשיאה, מאיה דרין מגישה לכם מתכונים מיוחדים על טהרת הפרי האהוב

קציצות עוף אקזוטיות, צילום: לירון אלמוג

צילום וסטיילינג: לירון אלמוג

מנגו הוא ללא ספק אחד הפירות האהובים עלי ביותר. אולי בזכות העובדה ששיא עונתו הוא סביב יום הולדתי, לבטח בזכות טעמו הממכר והאקזוטי. אני לא יודעת ממנו שובע. תמיד התהדרתי בעובדה ששמו של הזן המוכר והאהוב ביותר - כשמי - מנגו מאיה.

לאחרונה התוועדתי כי בארץ מפתחים ומטפחים זנים נוספים, זאת במסגרת מכון וולקני כמובן. מי שאמון על פיתוח וטיפוח זני המנגו הוא דוקטור יובל כהן מהמכון, וכמו ״מאיה״ לכל זן מנגו דוקטור כהן קרא בשם. ״נועה״ הוא מנגו פופולרי למדי זאת בזכות איכות טעמו, הוא מקדים את העונה ובכך יתרונו הנוסף. ל״טלי״ צורת לב, והוא מנגו מרשים ביופיו. הוא בעל ארומה נעימה וטעם חמוץ-מתוק. ״עומר״ הוא הטווס שבחבורה, קליפתו ססגונית וטעמו מתוק ועדין.

החבר החדש במטע הוא מנגו ״טנגו״ בעל הצורה השובבית. הוא קטן באופן יחסי וקצהו מעוקל. טעמו ייחודי והוא מאוד מתאים לגידול בגינות פרטיות. לכבוד החבורה הטעימה והנפלאה הזאת, נכנסתי למטבח לשרבט תפריט קיץ בצבעי כתום עז, וטעמים מתקתקים/חמצמצים - בדיוק כמו שפע המנגו הישראלי.

סלט קיץ של שייטל ומנגו

רשימת חומרים ל-4 מנות:
1 צרור עליי רוקט
1 צרור עליי תרד צעיר
2 יח׳ מנגו
חופן עלי שמיר
200 גרם שייטל בקר
12 יח׳ במיה
1 שן שום
כמה פרוסות של פלפל צ׳ילי
מיץ ליים או לימון לפי הטעם
שמן זית לפי הטעם
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס לפי הטעם

להגשה:
שבבי בצל מטוגן (ניתן להשיג ברשתות השיווק ובמכולות)

מנגו ושייטל, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:
1. מקלפים וחותכים את המנגו לפרוסות ארוכות.
2. מסדרים על צלחת הגשה את העלים, המנגו והשמיר.
3. במחבת גדולה מחממים מעט שמן זית, צורבים את השייטל ואת הבמייה.
4. מתבלים את הבשר והבמיה במלח ופלפל.
5. מניחים לבשר להשחים היטב מצד אחד, הופך לצד השני ומסירים מעל האש.
6. מגרדים מעל תכולת המחבת שן שום ומערבבים יחדיו.
7. פורסים את השייטל לרצועות דקות.
8. מסדרים את השייטל והבמיה על הצלחת, לצד המנגו.
9. מתבלים במיץ ליים, שמן זית, מלח ופלפל.
10. מפזרים מעל שבי בצל מטוגן ומגישים.

קציצות עוף אקזוטיות

רשימת חומרים לכ-25 קציצות:
½ קילו פרגית עוף טחון
1 ביצה
1/3 כוס פירורי לחם
1 גזר קלוף
1 בצל קטן קלוף
2 שיני שום קלופות
1 ס״מ ג׳ינג׳ר קלוף
3 כפות גדושות חמאת בוטנים
¼ כוס רוטב פונזו
חופן עשבים (כוסברה, נענע, בצל ירוק)
מלח לפי הטעם
שמן לטיגון

לסלסה מנגו:
1 מנגו קלוף
1 צילי קצוץ
חופן עשים קצוצים דק (כוסברה, נענע, בצל ירוק)
½ כפית אבקת צ׳יפולי/ממרח צ׳יפולי (אם רוצים)
2 כפות רוטב פונזו
1 כף שמן בוטנים (או שמן רגיל)
מלח לפי הטעם

קציצות עוף אקזוטיות, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:
1. במעבד מזון טוחנים יחדיו גזר, בצל, שום, ג׳ינג׳ר ועשבים למחית.
2. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים לעסה אחידה.
3. מחממים שמן לטיגון במחבת ומטגנים את הקציצות משני הצדדים עד להזהבה.
4. לפני ההגשה, חותכים את המנגו לקוביות קטנטנות, מערבבים עם כל המרכיבים ומגישים את הקציצות החמות ועליהן סלסה.

לאסי מנגו

רשימת מרכיבים ל-כוסות:
2 כוסות יוגורט כבשים או יוגורט עשיר 4% שומן לפחות
2 כפות סוכר דמררה
1 מנגו רך מרוסק
½ ו- 1 כוסות קוביות קרח
4 טיפות מי ורדים (אם אוהבים)
½ כפית קינמון

לאסי מנגו, צילום: לירון אלמוג

אופן ההכנה:
1. טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון, למעט הקינמון.
2. מוזגים לכוסות, בוזקים מעט קינמון ומגישים מיד

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר