"ישראל היום" הוא גוף תקשורת שנוסד מתוך האמונה שהציבור הישראלי ראוי לעיתונות טובה יותר, מאוזנת יותר ומדויקת יותר. עיתונות שמדברת ולא צועקת. עיתונות אמינה, אובייקטיבית ועניינית. עיתונות אחרת וללא תשלום. המהדורה המודפסת הראשונה פורסמה ב-30 ביולי 2007, וב-2010 הפך "ישראל היום" לעיתון הישראלי בעל שיעור החשיפה הגבוה ביותר בימי חול. מו"ל העיתון היא ד"ר מרים אדלסון. העורך הראשי הוא עמר לחמנוביץ, והעורך המייסד הוא עמוס רגב. אתרי האינטרנט של "ישראל היום" בעברית ובאנגלית, כמו כן היישומונים (אפליקציות) לאנדרואיד ול-iOS, מציגים חדשות מסביב לשעון, תוכן בלעדי, מבזקים ועדכונים, ניתוחים ופרשנויות, וידיאו, פודקאסטים ושידורים חיים. פלטפורמות הדיגיטל של "ישראל היום" כוללות ערוצי חדשות ודעות, תרבות ובידור, לייף סטייל, טכנולוגיה, ספורט, כלכלה וצרכנות, בריאות, חיילים, אוכל, יהדות, תיירות ורכב. ב-2021 עלו לאוויר האתר החדש והיישומון החדש של "ישראל היום" בעברית, במטרה לספק לגולשים חוויה מהירה, עדכנית, בטוחה ונוחה. תכני המהדורה המודפסת של העיתון זמינים גם באתר, במהדורה יומית מקוונת, ואפשר לקבל אותם גם בניוזלטר. מועדון ההטבות הייחודי "הקליקה של ישראל היום" מציע לגולשי האתר הנחות ומבצעים על מוצרים ושירותים. ישראל היום פתוח להערות, לביקורת ולהצעות לשיפור מקהל הקוראים. פנו אלינו במייל hayom@israelhayom.co.il.

היום
שיתוף כתבה
רק שני מרכיבים: טרנד עוגת הגבינה היפנית
מינימום עבודה, מקסימום אפקט: הקינוח המינימליסטי שכבש את יפן מטריף כבר את הרשת כולה, עם תוצאה שנראית מושקעת הרבה יותר ממה שהיא באמת • בלי אפייה, בלי מאמץ ועם הבטחה אחת גדולה
עוגת גבינה יפנית. צילום: נוצר ע"י בינה מלאכותית

רק שני מרכיבים: טרנד עוגת הגבינה היפנית

מינימום עבודה, מקסימום אפקט: הקינוח המינימליסטי שכבש את יפן מטריף כבר את הרשת כולה, עם תוצאה שנראית מושקעת הרבה יותר ממה שהיא באמת • בלי אפייה, בלי מאמץ ועם הבטחה אחת גדולה

אופיר רבינוביץ'
, עודכן
0

Your browser doesn’t support HTML5 audio

[object Object]

טרנד חדש החל לצבור תאוצה ברשתות החברתיות ביפן תחת השם עוגת גבינה יוגורט משני מרכיבים בלבד. בגרסה המקורית השתמשו ביוגורט מקומי ובעוגיות סבלה יפניות. פשוט, מינימליסטי ועם אפס מאמץ.

בימים האחרונים הטרנד עשה עלייה רשמית לטיקטוק העולמי, וכצפוי עבר שינוי אמריקאי. יוצרי תוכן התחילו להחליף את העוגיות היפניות בעוגיות לוטוס, שזמינות בכל העולם ומוכרות כבר כבסיס קלאסי לעוגות גבינה.

השילוב בין היוגורט היווני החמצמץ למתיקות של הלוטוס יוצר טעם שמרגיש לגמרי כמו עוגת גבינה, במיוחד כזה שמזכיר עוגת גבינה יפנית ללא אפייה.

מאז, הרשת הוצפה בסרטונים שמראים את תהליך הנעיצה של העוגיות בתוך גביע היוגורט, ואת הרגע המספק שבו הופכים את הגביע על צלחת למחרת.

התוצאה המפתיעה: עוגה שנראית מושקעת בטירוף אבל מורכבת משני מרכיבים בלבד הפכה את הטרנד לוויראלי במיוחד. גם טעים, גם קל, וגם איכשהו נתפס כבריא.

קהילת הכושר הצטרפו לטרנד, שם הציגו את הקינוח כעוגת גבינה עתירת חלבון, פשוט על ידי החלפת היוגורט הרגיל ביוגורט יווני 0% שומן. אותו קונספט, וייב הרבה יותר פיטנס.

אז למה זה נהיה כזה טרנד? כי זה קל, פשוט, טעים והכי חשוב, נראה מעולה בסרטון של 15 שניות.

ומה החיסרון בכל זאת? כדי שזה באמת ירגיש כמו עוגת גבינה, צריך סבלנות. הגביע חייב להיות במקרר בין 12 ל־24 שעות. אבל במהלך הזמן הזה קורה הקסם, העוגיות סופגות את הלחות מהיוגורט, הופכות לרכות ונימוחות כמו שכבות של עוגת ספוג, והיוגורט עצמו מתעבה ומקבל מרקם עשיר שמזכיר עוגת גבינה קרה או אפילו טירמיסו.

ואם כבר, ברור שאפשר לשדרג. רבים מוסיפים ליוגורט דבש, תמצית וניל או גרידת לימון עוד לפני נעיצת העוגיות, כדי לחזק את טעם עוגת הגבינה. בסוף הופכים את הגביע על צלחת ומזלפים מעל ממרח לוטוס מומס או מפזרים אבקת קקאו. מינימום עבודה, מקסימום אפקט.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...