אין כמו שבת חורפית וגשומה כדי להתקין סיר חמין שמתבשל לאיטו וממלא את הבית בריח משכר. אספנו עבורכם כמה גרסאות אהובות במיוחד - מקלאסיקות מנחמות ועד טוויסטים מפתיעים - שיתבשלו כל הלילה ויגיעו לשיאם בדיוק בזמן לשבת.
חמין מקרוני לעצלנים של מאיה דרין
חמין מקרוני הוא לכאורה הפתרון הקליל והפשוט, אבל כאן הוא מקבל שדרוג רציני. עצמות מח צלויות ועוף שמתפרק מהעצם הופכים את הסיר התמים לפינוק עמוק ומנחם, כזה שמוכיח שגם חומרי גלם בסיסיים יכולים לייצר תוצאה מושחתת ומושלמת לימים קרים.
חמין כרובית וחמין מקרוני של יוסי שטרית ועדינה זוסמן
שילוב בין אוכל ישראלי מוכר לזווית עכשווית ומרעננת. החמין כאן יוצא למסע - מהזיכרונות של ארוחות שבת משפחתיות ועד לפרשנות קלילה ומודרנית יותר, כזו שלא מפחדת לנסות חומרי גלם חדשים ולתת לזמן בתנור לעשות את הקסם שלו.
למתכוני חמין כרובית וחמין מקרוני של יוסי שטרית ועדינה זוסמן
ועוד שלושה מתכוני חמין של יוסי שטרית
מהילדות שבה החמין היה פחות מובן, ועד היום שבו הוא סמל לחמימות ולמשפחתיות - שלוש גרסאות שמכסות את כל הקלאסיקות. מחמין מרוקאי עשיר, דרך חמין עוף ותירס קליל יותר ועד חמין תוניסאי עם קציצות ומחשי, כולם נולדו מאותו סיר פשוט שמבטיח נחמה גדולה.
קלאסיקה: החמין של מסעדת קיטון
החמין המיתולוגי של קיטון הוא בדיוק מה שמצפים מקלאסיקה. בסיס מנצח שאפשר להעמיס עליו בשר, קישקע או עצמות מח - ולתת לזמן לעשות את שלו. סיר אחד שמחזיק מסורת, עומק וטעם של שבת אמיתית.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
