קלאסיקה: מתכון לחמין של "קיטון"

סוף שבוע חורפי ראשון בפתח • רק רצינו להזכיר לכם לקנות מצרכים להכנת החמין הראשון וצירפנו לכם מתכון לאחד המפורסמים שבהם

החמין של קיטון // צילום: דניאל לילה // החמין של קיטון

החמין של מסעדת קיטון

זהו המתכון הקלאסי, ניתן להוסיף לחמין נתחי בשר, ברווז, קישקע, עצמאות בשר פרוסות ועוד לפי אהבתכם והעדפתכם. בתאבון!

מרכיבים

2 כפות שומן אווז

4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחתיכות גדולות

2 בצלים חתוכים לרבעים

חצי כוס בצל יבש

1 כוס גריסים שטופים

1 כוס שעועית לבנה שהושרתה ללילה

4-5 ביצים

תערובת תבלינים : 2 כפות מלח גס, 1 כף שטוחה פלפל חריף ו 2 כפות פפריקה מתוקה.

3 כפות סוכר

ככה מתחילים את החורף // צילום: דניאל לילה
ככה מתחילים את החורף // צילום: דניאל לילה

אופן ההכנה:

• בסיר גדול וכבד: מורחים את שומן האווז בתחתית ומעל מסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, הבצלים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשכבה מפזרים מתערוכת התבלינים.

• מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הביצים ומנמיכים את הלהבה.

• במחבת קטנה מניבים קרמל: ממיסים את הסוכר עד שנהיה חום כהה אבל להזהר שלא ישרף. לאחר מכן שופכים בזהירות לתוך הסיר.

• מבשלים כל הלילה על פלטה, להבה מאוד נמוכה או תנור בחום נמוך

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר