החמין של מסעדת קיטון
זהו המתכון הקלאסי, ניתן להוסיף לחמין נתחי בשר, ברווז, קישקע, עצמאות בשר פרוסות ועוד לפי אהבתכם והעדפתכם. בתאבון!
מרכיבים
2 כפות שומן אווז
4 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לחתיכות גדולות
2 בצלים חתוכים לרבעים
חצי כוס בצל יבש
1 כוס גריסים שטופים
1 כוס שעועית לבנה שהושרתה ללילה
4-5 ביצים
תערובת תבלינים : 2 כפות מלח גס, 1 כף שטוחה פלפל חריף ו 2 כפות פפריקה מתוקה.
3 כפות סוכר
אופן ההכנה:
• בסיר גדול וכבד: מורחים את שומן האווז בתחתית ומעל מסדרים בשכבות את תפוחי האדמה, הבצלים, בצל יבש, גריסים ושעועית. בין שכבה לשכבה מפזרים מתערוכת התבלינים.
• מוסיפים מים עד כיסוי, מביאים לרתיחה, מוסיפים את הביצים ומנמיכים את הלהבה.
• במחבת קטנה מניבים קרמל: ממיסים את הסוכר עד שנהיה חום כהה אבל להזהר שלא ישרף. לאחר מכן שופכים בזהירות לתוך הסיר.
• מבשלים כל הלילה על פלטה, להבה מאוד נמוכה או תנור בחום נמוך