למי שקצת נמאס מהספינג' המסורתי והיה רוצה רוצה להתנסות בספינג' אחר - הנה אנחנו כאן בשבילכם.
במקום מים, החלפנו את הנוזלים ביוגורט מדולל (סוג של רוויון אם תרצו) וציפינו את הספינג' בדבש מבושם. לבצק יש יותר טעם ועם הדבש הוא לוקח את הספינג' למחוזות אחרים.
לספינג' הזה יש מרקם יותר דחוס מהספינג' המסורתי והוא נוטה להיות קצת יותר סופגנייתי.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אל תזרזו או תקצרו זמני התפחה. זה לוקח כמה שזה לוקח - תתכננו בהתאם.
- מטוגנים הכי טעימים כשהם יוצאים מהשמן ונכנסים לפה. רק אומרת.
- טמפרטורת טיגון חשובה לספינג' טוב. שמן חם מידי - ושרפתם, שמן קר מידי והטבעתם את הספניג בשמן. הטמפרטורה המומלצת לטיגון ספינג' היא בין 160-170 מעלות.
- אלכוהול בספינג' עוזר לבצק שלא לספוח שמן. לא משתכרים ממנו.
ספינג' יוגורט ודבש חם
מצרכים:
- 2 וחצי כוסות + 2 כפות (330 גרם) קמח
- 2 כפות סוכר
- 1 וחצי כפיות מלח
- 1 כפית קורנפלור
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1/2 כוס יוגורט מעורבב עם 3/4 כוס מים
- 1 כף ערק
- 1 כוס דבש
- 1/2 מקל קינמון
- 2-3 חתיכות של קליפת תפוז (ללא החלק הלבן)
- 1 ציפורן (אופציה)
אופן ההכנה:
- בקערה גדולה שמים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, מלח, קורנפלור ושמרים יבשים, מערבבים היטב ומניחים בצד.
- מערבבים את היוגורט עם המים ומכניסים למיקרו לפולסים קצרים של 20 שניות. אנחנו רוצים שהטמפרטורה של התערובת תהיה חמימה.
- מוסיפים את תערובת היוגורט לקערת החומרים היבשים. מוסיפים כף של ערק ועם כף עץ מערבבים היטב. וודאו שכל הקמח בתחתית הקערה נטמע בבצק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים כף מים או שתיים. מרססים את הבצק בספריי שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
- מרטיבים את האצבעות, מרימים קצה של הבצק ומותחים אותו לצד השני של הקערה. מסובבים את הקערה ב-90 מעלות ושוב, מרימים קצה של הבצק ומותחים אותו לצד השני של הקערה. חוזרים על התהליך עוד פעמיים עד שהשלמתם סיבוב שלם של הקערה. מכסים את הקערה במגבת לחה. מניחים לבצק למשך 30 דקות או עד שהבצק אוורירי והכפיל את נפחו.
- לקראת סוף ההתפחה, על חום בינוני, מחממים סיר עם שמן לטמפרטורה של 160 מעלות.
- מניחים בצד קערית קטנה עם שמן ליד סיר השמן, לשימון הידיים.
- בזמן שהשמן מתחמם מכינים את סירופ הדבש - בסיר קטן על חום בינוני, מחממים את הדבש ומוסיפים לו קינמון, קליפות תפוז וציפורן. מביאים את הדבש לרתיחה עדינה ומסירים את הסיר מהכיריים. מניחים בצד.
- טובלים את האצבעות בקערית השמן וצובטים חתיכה מהבצק הרטוב.
החתיכה צריכה להיות קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג. עם האגודל מחוררים את הבצק ומרחיבים את החור, קיבלנו צורה של גלגל או כעך. מניחים בזהירות את הגלגל בתוך השמן החם. מטגנים את הבצק משני הצדדים עד להזהבה. בערך שתי דקות. שימו כל פעם 3-4 ספינג'ים בסיר. לא יותר. הקפידו שלא לצופף את הסיר ביותר מדי ספינג'ים. - מוציאים את הספינג' ישירות לתוך הסיר של הדבש ומצפים אותו מכל צדדיו.
- מעבירים את הספינג' לרשת קירור, חוזרים על התהליך עם שאר הבצק. מזלפים עוד קצת דבש על ערימת הספינג'ים ומגישים מיד.

