הסוד לספינג' אוורירי ומושלם בכל פעם

רועי דהאן בספיישל חנוכה - עם המרכיב הסודי שייתן לספינג' שלכם את המרקם המדוייק - צפו ורוצו לטגן

ספינג' - הסוםגנייה המרוקאית. צילום: אסף קרלה

כשמדברים על ספינג' או סופגניות אווריריות במיוחד, אחד הטריקים שחוזרים שוב ושוב הוא הוספת מעט אלכוהול לבצק - ערק, ברנדי או אפילו וודקה. אבל למה בעצם זה עובד?

אלכוהול מתאדה בטמפרטורה נמוכה יותר ממים (78° לעומת 100°). בזמן הטיגון, ההתאדות המהירה יוצרת אדים בבצק שמייצרים כיסי אוויר טבעיים, מעניקים מרקם אוורירי ומפחיתים את ספיגת השמן. בדיוק כמו הבועות שאתם רואים סביב מאכל שנכנס לשמן חם – אלה אדי מים שנמלטים מהבלילה ויוצרים שכבת בידוד שמונעת מהשמן לחדור פנימה.

כמות האלכוהול שנוספת לספינג' קטנה יחסית (2-3 כפות על קילו קמח), ולכן האפקט עדין אך קיים. במאכלים כמו טמפורה, שבהם רוב הבלילה מבוססת על בירה ולעיתים גם וודקה, ההשפעה הרבה יותר דרמטית ומייצרת את הפריכות המוכרת.

טיגון ספינג', צילום: אסף קרלה

בשורה התחתונה? תוספת קטנה של אלכוהול תשדרג את הספינג': תיצור מרקם אוורירי יותר, תקטין ספיגת שמן ותוסיף נגיעה עדינה של טעם בהתאם לנוזל שתבחרו: ערק – לניחוח אניס, ברנדי – לטעם קרמלי־פירותי, או וודקה - ללא שינוי בטעם הבצק.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר