קונים בבוקר ואוכלים בערב? כך תשמרו על הסופגניות טריות

מרגע שהסופגניה יוצאת מהשמן, השעון שלה מתחיל לתקתק לאחור - אז איך בכל זאת שומרים על הסופגניות בצורה מיטבית? למימי נאמן שייך יש כמה טיפים חשובים - ואחד מהם אפילו כולל פרוסת תפוח!

סופגנוית של מאפיית "למים". צילום: דניאל לילה

הסופגניה היא כוכבת העונה האמיתית - רכה, נימוחה ומלאת ריבה או כל מילוי אחר. אבל ברגע שהיא יוצאת מהשמן השעון מתחיל לתקתק. אז איך שומרים על המרקם האוורירי ועל הטריות עד הביס האחרון?

מימי נאמן שייך מתכונאית ומבעלי רשת מאפה נאמן עם כמה טיפים ששווים זהב לשמירה על טריות הסופגניה.

איפה קונים את הסופגניות הכי טעימות?
16 המתכונים הכי טובים לחנוכה
"אתמול בערב היית שונה": כך תחזירו סופגניה לחיים

שיישארו טריות להדלקת נרות,

סופגניה שומרים בטמפרטורת החדר לא במקרר!

המקרר מייבש את הבצק וגורם לסופגניה לאבד מהמרקם הנעים שלה. אם רוצים לשמור אותה ליום־יומיים, עדיף להניח בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, במקום מוצל וקריר.

אחסון הסופגניה - לאטום אבל לא “לחנוק”

אוטמים נכון: הכניסו את הסופגניות לקופסה אטומה, עם נייר אפייה בין שכבות (אם יש כמה). זה מונע הידבקות ושומר על הלחות.

שיישארו יפות וטריות להדלקת נרות, צילום: גית אבירם למאפה נאמן

הקפאה - זה כן פתרון

סופגניות נשמרות יפה בהקפאה עד שבועיים!
צריך רק לוודא שהן מקוררות לחלוטין לפני שמכניסים לשקית אטומה ואז כמובן למקפיא. וכשמפשירים להשאיר בטמפרטורת החדר, לא במיקרו.

מילוי וציפוי רק בסמוך להגשה

אם אתם מכינים בבית, אל תמהרו למלא או לצפות מיד אחרי הטיגון. עדיף לעשות זאת סמוך להגשה כך הבצק לא סופג לחות מהריבה או הגנאש ונשאר טרי.

אל תשימו בשקית ניילון

ניילון “חונק” את הסופגניה וגורם לעיבוי ולדביקות. תמיד עדיף קופסה סגורה מאווררת מעט.

אם בכל זאץ משתמשים בשקית ניילון, הקפידu לא לסגור הרמטית, קצת אוויר עוזר למנוע עיבוי דביקות.

טיפ זהב: לשמור עם פרוסת תפוח
טריק ישן של קונדיטורים, הניחו בקופסה עם הסופגניות פרוסת תפוח או פרוסת לחם. היא תסייע בשמירה על הלחות ותמנע ייבוש.

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר