כל הטוב של כרוב ממולא - בגרסת מרק קלה ומפנקת

כל הטעמים, כל הנחמה, בלי לגלגל ובלי להתאמץ • מרק כרוב עשיר שמזכיר את הקלאסיקה האהובה, רק הרבה יותר קל להכנה

כרוב ממולא מפורק במרק. צילום: ליאת נעמי שירית

קוראי המושבעים מכירים את מידת הלהיטות שלי אחרי כרוב. לא ממש ברורה הזיקה, אני הרי לא מגיעה ממזרח אירופה ועדיין, אם תרצו לשחד אותי במשהו ואני לא רומזת לכלום, צלחת של כרוב ממולא, תעשה את העבודה.

עכשיו, לא כל פעם בא לנו לחלוט, לגלגל, למלא, לבשל, לאפות וכו' וכו' אבל הטעם... אוח הטעם. לשם כך, צלחת מרק של כרוב מגולגל נקראת לדגל.

אני יודעת, אני יודעת. אתם די בטוחים שאיבדתי את זה הפעם. אבל דמיינו לכם. את כל החומרים שעושים כרוב ממולא - כרוב ממולא, רק מה? הם שוחים להם פרפר חופשי, במרק.

הנחמה מושלמת - מרק כרוב ממולא, צילום: ליאת נעמי שירית

מרק כרוב ממולא

מצרכים:

  • 1-2 כפות שמן
  • 400-500 גרם בשר טחון
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית מלח
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 3 שיני שום כתושות
  • 8 כוסות כרוב קצוץ (אני השתמשתי גם בכרוב ירוק וגם בכרוב סגול)
  • 1 פחית שימורי עגבניות מרוסקות או 2 עגבניות גדולות קצוצות דק
  • 6 כוסות ציר בקר או מים
  • 1/2 כוס אורז ארוך (לדוגמא בסמטי), לא מבושל
  • 2-3 כפות סוכר חום
  • 1 עלה דפנה
  • 3-4 כפות פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

  1. בסיר כבד גדול מחממים שמן על חום בינוני גבוה. שמים את הבשר הטחון ומטגנים 5-6 דקות עד שהוא משנה את צבעו. בעזרת מזלג, מפוררים את הבשר אם יש גושים.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף. מוסיפים שום כתוש ומערבבים היטב.
  3. מוסיפים את הכרוב ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות, הסוכר החום, האורז, ציר הבקר (או מים) ועלה דפנה. מערבבים היטב. מביאים את המרק לרתיחה עדינה ומנמיכים את החום לחום נמוך. מבשליים את המרק במשך 25-30 דקות ללא מכסה.
  4. מוציאים את עלה הדפנה. טועמים ומשפרים טעמים. מוסיפים פטרוזיליה קצוצה, זהו רבותי - המרק שלכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר