אני יודעת שהשבת כבר בשער ולא נותר אלא לכבות תנורים וללבוש לבן, אבל שניה לפני, אני לא יכולה שלא לחלוק אתכם מתכון זריז, פשוט ומוצלח. בורקס מגש, כי למה לעבוד קשה כשאפשר פשוט?
יאללה. הכי פשוט שבעולם. חבילת בצק עלים? חלקו אותה לשניים. חצי אחד שימו בתוך תבנית, על החצי הזה נמרח מילוי בצורה שווה, תשאירו קצת שוליים אבל ממש טיפה. על זה שימו חצי שני של הבצק. תעשו חיתוכים בבצק, שיהיה קל לחתוך בהמשך. קצת ביצה טרופה עם שומשום. והופל'ך. לתנור. כמה פשוט ככה טעים.
בורקס מגש
מצרכים:
- חבילת בצק עלים מופשרת
- 2 כוסות מוצרלה מגוררת
- 1 כוס פירורי פטה
- 1 כוס גבינת ריקוטה
- 1 כוס גבינת קוטג'
- 1 כוס תרד מופשר או כוס תרד מבושל בטמפרטורת חדר, סחוט מנוזלים
- 1/2 כפית מלח
- 2 ביצים + 1 ביצה להברשה
- טופינגס: זרעי שומשום, פרג, זעתר, סומק
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.
- מרפדים תבנית אפיה בנייר אפיה ומשמנים בספריי שמן.
- בקערה גדולה שמים את המוצרלה, הפטה, הריקוטה, הקוטג', התרד, המלח ושתי ביצים. מערבבים היטב עד לקבלת מילוי אחיד.
- מחלקים את בצק העלים לשניים. שמים חצי אחד בתחתית, מפזרים בצורה שווה מהמילוי על פני הבצק. תשאירו שוליים קטנים לסגור את הבורקס. שמים את החצי האחר של בצק העלים על הבצק עם המילוי.
- בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה, חותכים את פני הבצק לבורקסים קטנים יותר. לא חייבים לחתוך עד הסוף. רק לסמן את קווי החיתוך, זה מקל על המשך החיתוך אחרי האפייה.
- מברישים את פני הבורקס בביצה טרופה ומפזרים זרעי שומשום או אילו תוספות שרוצים.
- הכניסו את התבנית לתנור ואופים למשך 50-55 דקות או עד שהמאפה קריספי, משחים ומקבל צבע יפה.
- מוציאים את הבורקס מהתנור, נותנים לו כמה דקות להתקרר ומשלימים את החיתוכים לבורקסים קטנים.
