הברוקולי זוכה לא פעם לביקורת לא הוגנת על כך שהוא תפל או מר, אך לרוב זה קורה בגלל הכנה לא נכונה. על-ידי הימנעות מהרתחה ושילוב של שלושה מרכיבים בסיסיים, אפשר לחזק את המתיקות שלו וליצור טעם אגוזי-גבינתי נפלא.
השיטה הזו הופכת את הירק הפשוט לתוספת שכולם יבקשו ממנה עוד. מומחה קולינרי מאתר Serious Eats הסביר: "בישול מהיר של ברוקולי מצמצם את התפתחות הטעמים הלא-רצויים, בעוד שהחום הגבוה מייצר מתיקות באמצעות קרמליזציה.
"יש כאן גם שילוב של מרקמים מורכבים, שבדרך כלל חסרים בירק שלרוב מתעלמים ממנו. נשארת מעט פריכות ירקית במרכז, בזמן שהתפרחות מקבלות חלקים חרוכים פריכים ושולי הגבעול מתרככים".
המתכון, שניתן על-ידי Serious Eats, מיועד לארבעה סועדים. הוא דורש כ-15 דקות הכנה וחמש דקות בישול בלבד.
ברוקולי צלוי עם מנצ'גו, אגוזי לוז ודבש
מצרכים:
- ראש ברוקולי (450 גרם)
- 3 כפות שמן זית כתית מעולה
- מלח, לפי הטעם
- פלפל שחור גרוס טרי, לפי הטעם
- חצי לימון
- 3 כפות דבש
- 1/3 כוס אגוזי לוז קצוצים וקלויים
- 115 גרם גבינת מנצ'גו
אופן ההכנה:
- חממו את גריל התנור לחום גבוה (230-250 מעלות) והניחו רשת כ-15 ס"מ מתחתיו. הניחו בתוכה תבנית אפייה עם שוליים כדי שתתחמם.
- חתכו את ראש הברוקולי לאורכו לשניים, ואז חתכו כל חלק לתפרחות בעלות גבעול ארוך.
- בקערה גדולה ערבבו את הברוקולי עם שמן הזית והמלח, ועסו בידיים כדי לצפות אותו באופן אחיד. פרסו את הברוקולי על התבנית החמה וצלו בגריל עד שהוא חרוך בחלקו - בערך חמש דקות. שימו לב לא לשרוף אותו. העבירו לצלחת הגשה ותבלו בפלפל שחור.
- זלפו מעל מיץ לימון ודבש, פזרו אגוזי לוז קצוצים וסיימו בגירוד נדיב של גבינת מנצ'גו. הגישו מיד כשהברוקולי עדיין חם ופריך.

