נשים מנוגה וגברים מבית הסטייק. צילום: Getty Images

שף צרפתי מתחנן: תעיפו את התבלין שהורס לכם את הסטייק

יש הרבה דרכים להכין סטייק, אבל השף אומר שהשיטה הזו "תמיד נתנה לי תוצאות מדהימות" • אז על מה צריך לוותר בשלב הראשון? התשובה מפתיעה

אין כמו סטייק עסיסי שמוכן בצורה מושלמת. כשיש בידיכם נתח בשר איכותי באמת, אין צורך לסבך את העניינים עם שיטות בישול מורכבות ורטבים מתוחכמים - ולכן המנה הזו אהובה כל כך בכל העולם. אבל למרות שעל פניו זה נראה פשוט, הכנת סטייק לא פעם מתבררת כאתגר, החל משכבה חיצונית עם מרקם צמיגי ועד מרכז עשוי מדי, יש לא מעט מלכודות שמחכות בדרך. אז מה צריך כדי להכין סטייק מושלם, עסיסי, רך ובעל "טעם מקורמל נהדר",  לשף הצרפתי ג'ואל מייל, יש תשובה, אותה חלק, יחד עם מתכון כמובן, בבלוג Recipe30.
המנעו מהוספת פלפל בשלב הראשון, צילום: Getty Images
קודם כל, הוא ממליץ להימנע מהוספת פלפל בשלב הראשוני, משום שהשמן הרותח "ישרוף את הפלפלים ויהרוס את הארומה", כך לפי ה־Express. מייל הסביר: "יש מאה דרכים להכין סטייק, אבל בשבילי - השיטה הזו תמיד נתנה תוצאות מדהימות".
הסטייק המושלם, צילום: GettyImages

איך להכין את הסטייק המושלם?

מצרכים:

  • סטייק סירלוין (סינטה), כ-280 גרם
  • 2 שיני שום
  • ענף טימין אחד
  • ארבע כפות שמן אבוקדו
  • כף אחת חמאה (לגרסה כשרה - ניתן להחליף בשמן או תחליף אחר)
  • מלח ופלפל - לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. הוציאו את הסטייק מהמקרר ותנו לו להגיע לטמפרטורת החדר במשך כ־20–25 דקות.
  2. חממו מחבת עד שהיא לוהטת מאוד, ושפכו לתוכה שלוש כפות שמן אבוקדו.
  3. תבלו במלח והפכו את הסטייק; בשלו עוד כ־20 שניות.
  4. תבלו את הצד השני במלח, ולאחר 20 שניות הפכו שוב.
  5. המשיכו להפוך את הסטייק עוד שתיים–שלוש פעמים, לפי מידת העשייה שאתם מעדיפים. ג'ואל מדגיש: "לעולם אל תדקרו, תבדקו או תלחצו על הסטייק בזמן הבישול - זו הדרך הבטוחה לייבש אותו".
  6. לאחר מכן הנמיכו את האש מאוד והוסיפו את החמאה (או התחליף), הטימין והשום המעוך. ערבלו את הסטייק במיצים ושפכו עליו מהנוזלים בעזרת כף. בדקו את הטמפרטורה כדי לוודא שהיא מתאימה לכם, או המשיכו להפוך ולזלף לפי הצורך.
  7. כשהסטייק מוכן, כבו את האש והניחו לו לנוח על צלחת חמה במשך חמש דקות. לסיום, כעת פזרו מעט פלפל גרוס - והגישו.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...