ביצה מקושקשת. צילום: Getty Images

ממש לא עם חלב: הסוד לחביתה מקושקשת אוורירית כמו ענן

חביתה מקושקשת תהיה מושלמת אם תוותרו על החלב ותשתמשו באלטרנטיבה טובה יותר - שבאמת באמת נמצאת בכל בית

חביתה מקושקשת היא אחת ממנות הבוקר הקלאסיות, אך יש כמה טעויות נפוצות שאנשים עושים כשמכינים אותה. שימוש במרכיבים הלא נכונים עלול להרוס את המרקם והטעם.

החביתה המקושקשת היא מאכל מנחם מושלם לארוחת הבוקר, אך היא עלולה לצאת מימית, גומית או חסרת טעם - אם לא מכינים אותה נכון.

רבים מוסיפים חלב לחביתה המקושקשת שלהם, אך השפית פאם בת', מייסדת האתר Pam’s Daily Dish, חושפת כי דווקא החלב עלול להרוס את המרקם של הביצים ולהפוך אותן לרכות מדי ולחות.

אוורירית ונימוחה, צילום: Getty Images

במקום זאת, פאם מגלה שהסוד לחביתה מקושקשת אוורירית באמת הוא הוספת טיפת מים - שמסייעת לביצים "להתרומם" בזמן הבישול.

פאם אמרה: "אם אתם כמו כולם שאני מכירה, כנראה שתמיד הכנתם חביתה מקושקשת עם חלב. אני חושבת שככה כולנו למדנו לעשות את זה. היום אני משתפת אתכם בסוד קטן - מים יוצרים את החביתה המקושקשת הטובה ביותר! חביתה מקושקשת עם מים מקבלת טעם ביצתי יותר, צבע צהוב עז ומרקם רך במיוחד".

בעוד שרבים מוסיפים חלב, המים הם הבחירה העדיפה - משום שכאשר הם מתחממים, הם יוצרים אדים שתורמים למרקם קליל ואוורירי יותר, כך לפי דיווח ב־Express.

החלב, לעומת זאת, נוטה להתפרק במהירות בחום גבוה, מה שעלול לגרום לביצים להישרף או להפוך לרכות מדי וספוגיות. 

בנוסף, החלב הופך את החביתה לכבדה יותר ודלילה יותר, וגם מחליש את טעם הביצים הטבעי.

אם רוצים חביתה מקושקשת טעימה באמת - מומלץ להשתמש במים לטובת המרקם ובחמאה לטעם, כך שכל ביס יהיה רך, קליל ועתיר טעם.

מקושקשת טעימה יותר, צילום: Getty Images

איך להכין חביתה מקושקשת טעימה יותר?

מצרכים:

  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כפות מים קרים
  • כפית חמאה
  • קורט מלח
  • עירית לקישוט (לא חובה)

אופן ההכנה:

  1. שוברים את הביצים לקערה וטורפים היטב עד שהחלמונים נשברים ומתערבבים. מוסיפים את המים והמלח וממשיכים לטרוף עד שמתקבלת תערובת מוקצפת מעט.
  2. ממיסים את החמאה במחבת על אש בינונית ומסובבים אותה כך שתכסה את כל התחתית.
  3. מנמיכים מעט את האש, יוצקים את תערובת הביצים למחבת ומניעים אותה בעדינות כך שהביצים יתחילו להתייצב.
  4. כשהביצים מתחילות להיקרש, משתמשים במרית כדי לערבב בעדינות וליצור "גושים" קטנים של חביתה.
  5. ממשיכים לערבב ולקפל עד שמגיעים למרקם הרצוי. מקשטים בעירית – וזהו, חביתה מקושקשת מושלמת, רכה ואוורירית, מוכנה לאכילה.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...