דבר אחד אני יכולה להבטיח לכם - טירמיסו כזה לא אכלתם

את סוף השבוע הקרוב אני בוחרת לחגוג עם הקינוח האיטלקי הידוע בשמו "הרם אותי למעלה" • ואם זה לא מספיק - הוא מקבל הפעם גרסה ורודה, ויש לי סיבה טובה

טירמיסו פטל. צילום: ליאת נעמי שירית

אני שמחה לספר לכם שהילד שלי עומד לסיים את השירות הצבאי שלו.
זה ילד ששליחות הביאה אותו לעלייה. זה ילד שמאמין בלהגן על האנשים שלו וזה ילד שהיה שם כשנפתחה מלחמה ועכשיו הוא מסיים אותה. את עזה הוא מכיר דרך הרגליים וחרך של נמר.

אלו הרבה מילים גבוהות לילד, אבל אני ואבא שלו עומדים מאחוריהן. יש עוד מה לעשות ולא כולם עוד חזרו (עומר אנחנו מחכים לך) אבל, אני מרשה לעצמי לומר שמשהו ממני הפך קל יותר.

טירמיסו Tiramisù, שמשמעותו באיטלקית "הרם אותי למעלה" לא יכול להיות יותר הולם לסופ"ש הקרוב, והפעם הוא ורוד - כי סוף סוף יש מקום לאופטימיות. נפשי כל כך מרוממת שעוד קצת הרמה, ואני בלון עם חוט קרוע.

טירמיסו ורוד, מרגיש כמו חגיגה הולמת, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • אחד הכללים הלא כתובים שטירמיסו מגישים בכלי זכוכית. למה? כי כולם רוצים לראות את השכבות מבצבצות.
  • טירמיסו אפשר להכין יום ואפילו יומיים לפני (מה שהופך אותו למושלם).
  • הוא צריך מינימום זמן קירור של ארבע שעות כדי להתייצב.
  • הקצפת מסקרפונה עם שמנת מתוקה דורשת זמן הקצפה קצר יותר - לכן תישארו ליד המיקסר כדי לעצור את ההקצפה בזמן.
טירימיסו פטל ושוקולד לבן, צילום: ליאת נעמי שירית

עוגת טירמיסו פטל ושוקולד לבן

חומרים לסירופ פטל:

  • 4 כוסות פטל קפוא או טרי
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 כף לימון

*אם לא בא לכם להכין סירופ פטל, אפשר להחליף בקנוי

חומרים למילוי שמנת מסקרפונה:

  • 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה
  • 450 גרם גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3/4 כוס סירופ פטל (ממה שעשינו)
  • 1 כפית תמצית וניל

חומרים להרכבה:

  • 1 וחצי חבילת לשונות חתול (בישקוטים)
  • 1 חבילת שוקולד לבן

אופן ההכנה:

  1. מתחילים עם הסירופ: בסיר קטן על חום בינוני-גבוה, שמים את הפטל והמים. בעזרת מועך תפוחי אדמה מועכים את הפטל למחית. מביאים את הפטל לרתיחה עדינה. מבשלים שתיים-שלוש דקות ומסירים את הסיר מהכיריים. מעבירים את המחית דרך מסננת דקה לקערה, עם מרית סילקון מועכים את המחית דרך המסננת, כך שהנוזל יוצא נקי וכל הגרעינים נשארים במסננת. את הנוזל הנקי מעבירים בחזרה לסיר ומוסיפים סוכר ומיץ לימון. מביאים את הנוזל לכדי רתיחה עדינה ומבשלים עד שהנוזלים מסמיכים, בערך 6-8 דקות. מעבירים את הסירופ לכלי אחסון ונותנים לו להתקרר לחלוטין - לאחר מכן מאחסנים במקרר. אפשר לעשות את הסירופ יום לפני.
  2. מכינים את הקצפת: בקערה בינונית, בעזרת מיקסר ידני, על מהירות בינונית, מתחילים להקציף את השמנת עד שהקצפת הופכת להיות יציבה וחזקה. שמים בצד.
  3. בקערה אחרת, מקציפים את המסקרפונה עם הסוכר, סירופ הפטל (3/4 כוס - את היתר לשמור לשלב הבא) ותמצית הווניל. מערבבים עד שכל החומרים מתאחדים. מוסיפים כוס מהשמנת המתוקה ומערבבים דקה עד שכל החומרים מתאחדים. בעזרת מחית סיליקון מקפלים את שאר השמנת לתוך תערובת המסקרפונה עד שיש לנו קצפת יציבה וחזקה. אתם יכולים להעביר את הקצפת לשקית זילוף ואתם יכולים למרוח אותה כמו שהיא - לשיקולכם.
  4. מרכיבים: בתבנית זכוכית תחשבו כמה בישקוטים את צריכים לשכבה. אתם יכולים להשתמש בתבנית מלבנית או ריבוע של 20 ס"מ. טובלים את הבישקוטים בסירופ פטל ומסדרים אותם לשכבה שווה. חשוב לטבול בצורה זריזה את הבישקוטים בסירופ, אנחנו רוצים אותם רכים אבל לא סמרטוטיים. מורחים חצי מכמות המסקרפונה-שמנת בצורה שווה על פני הבישקוטים. משטחים את הקצפת עם מרית סילקון שתיווצר שכבה שווה ואחידה.
  5. בעזרת מיקרופלן או מגרדת דקה מגרדים שוקולד לבן מעל המסקרפונה בצורה שווה ואחידה. עכשיו שוב - שכבת בישקוטים טבולים בסירופ, החצי השני של השמנת ושוב שוקולד לבן.
  6. אם אתם רוצים לתת מראה חגיגי לעוגה - שמרו חלק מהקצפת לשק זילוף ואז זלפו טיפות של קצפת על שכבת הקצפת. סיימו בשבבים של שוקולד לבן. יפייפה. בראבו עליכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר