תעיפו את הטוסטר: יש שיטה טובה יותר להכין טוסט

הטוסט עלול לצאת יבש וחסר טעם אם אתם משתמשים רק בטוסטר, אבל יש דרך פשוטה להפוך אותו לטעים וקריספי יותר – בלי להעמיס חמאה

טוסט. צילום: Getty Images

טוסט אולי נחשב לאוכל הכי קל להכנה, אבל אם אתם פשוט זורקים את הלחם לטוסטר - הוא עלול לצאת יבש ותפל. הטוסטר אמנם נוח לארוחת בוקר מהירה, אבל הטוסט שיוצא ממנו לרוב די משעמם, ודורש כמויות נדיבות של חמאה כדי להוסיף לו טעם. התוצאה? טוסט שספוג במרכזו, בזמן שהקרום נשאר קשה וגומי.

אבל קארן, הבלוגרית הקולינרית מאחורי האתר Soup Addict, חשפה טריק - שטוסט שמוכן במחבת עם נגיעה של שמן זית יוצא הרבה יותר טעים ובעל מרקם משופר.

שכחו מהטוסטר, צילום: Getty Images

היא סיפרה: "אני אוהבת טוסט מהטוסטר בדיוק כמו כולם, אבל אם אתם כמוני - אתם מיד מושיטים יד לחמאה או לממרח כלשהו כדי לרכך את הלחם. זה פשוט מרגיש נכון. אבל כשמכינים את הטוסט במחבת, מתקבלת הרמוניה מושלמת בין פריכות נעימה לעסיסיות של שמן הזית".

בישול הלחם עם מעט שמן זית יוצר שכבה קריספית מבחוץ, עם גוון קרמלי, במקום הפירוריות היבשה שמתקבלת לעיתים בטוסטר.
הטוסט גם הופך יציב יותר, כך שקל הרבה יותר להניח עליו תוספות בלי שיתפרקו או יחליקו, מסבירים ב-Express.

ככה בדיוק. על המחבת, צילום: באמצעות בינה מאכותית - Chat GPT

קארן הוסיפה: "כשמטגנים לחם בשמן זית, הוא נהיה מאוד יציב - אבל לא במובן הקשיח מדי כמו באגט צרפתי. הוא קריספי, אבל רך מבפנים, והוא מחזיק את המשקל של התוספות בצורה מושלמת".

שמן הזית לא רק משפר את הטעם של הטוסט, אלא גם מעניק לו תחושת יוקרה - בלי צורך למרוח חמאה. השיטה הפשוטה הזו תהפוך את הטוסט שלכם מארוחת בזק לבוקר מהנה באמת.

בתיאבון, צילום: Getty Images

כך תשדרגו את הטוסט שלכם:

מה צריך:

  • פרוסת לחם עבה ואיכותית
  • כפית שמן זית כתית מעולה
  • מחבת בקוטר 20 ס"מ

אופן ההכנה:

  1. חממו את המחבת על אש בינונית-גבוהה. תדעו שהיא חמה מספיק כשטיפת מים תתחיל לרתוח או "לרקוד" על פני השטח.
  2. הזליפו שמן זית בתנועות זיגזג על צד אחד של הלחם. לא צריך הרבה - רק מספיק כדי ליצור קרום פריך.
  3. הניחו את הלחם במרכז המחבת כשהצד המשומן כלפי מטה, ובשלו במשך שתיים-שלוש דקות. בדקו מדי פעם עם מרית.
  4. כשהשוליים מתחילים להשחים, הפכו את הלחם. כשהצד השני מזהיב, העבירו לצלחת וצננו מעט.
  5. פזרו מעט מלח מעל, הוסיפו את התוספות האהובות עליכם - וזהו!

הטוסט החדש שלכם - עשיר, פריך וטעים במיוחד - מוכן לאכילה. 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר