לא צריך להיות שף כדי להוציא לזניה מושלמת, היופי שלה טמון בכמה היא לא משתדלת, ככה היא התעוררה בבוקר - לזניה לא מתאמצת.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אם לא בא לכם להכין רוטב עגבניות משלכם, אתם יכולים לקצר תהליכים ולהשתמש באחד קנוי.
לזניה קלה של ריקוטה ותרד
מצרכים:
- 1/4 כוס שמן לשימון התבנית
- 4-5 שיני שום כתושות
- 1 פחית של עגבניות שלמות
- 1/2 כפית שבבי צ'ילי
- 1 כפית מלח
- 1 שקית (450 גרם) תרד קפוא מופשר וסחוט מנוזלים - אפשר גם טרי
- 450 גרם גבינת ריקוטה
- 115 מ"ל גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר
- 85 גרם גבינת פרמזן מגוררת
- 1 וחצי כוסות שמנת מתוקה
- פלפל שחור גרוס
- כ-15 עלי לזניה (לא מבושלים)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 190 מעלות. משמנים תבנית פיירקס מלבנית. מניחים בצד.
- מכינים את רוטב העגבניות: במחבת עמוקה על חום בינוני, מחממים שמן. מוסיפים את השום ומטגנים אותו קלות. מוסיפים את העגבניות השלמות ושבבי צ'ילי. מועכים את העגבניות ומוסיפים מלח. מערבבים היטב. מבשלים את הרוטב 15-20 דקות עד שהוא מסמיך. מוסיפים מעט מים ומערבבים היטב - צריכות להתקבל כ-3 כוסות רוטב.
- בזמן שהעגבניות מתבשלות, מכינים את בלילת הגבינות: בקערה בינונית שמים את התרד, הריקוטה, גבינת השמנת והשמנת מתוקה. מערבבים היטב. מתבלים בכפית מלח וחצי כפית פלפל שחור. מערבבים היטב.
- מרכיבים: שמים בתחתית שליש כוס מרוטב העגבניות, מפזרים בצורה שווה על פני התבנית. מניחים עלי לזניה מעל לרוטב בצורה שווה (זה בסדר לשבור את הפסטה, אף איטלקי לא רואה אותנו). על דף הפסטה שופכים כוס מבלילת הגבינות בצורה שווה. חוזרים על הסדר - רוטב עגבניות, עלי לזניה, בלילת גבינות. ממשיכים כך עוד 4 פעמים. מפזרים גבינת פרמזן ומכסים את התבנית בנייר אפיה ונייר אלומיניום (בשלב זה אתם יכולים להקפיא את הלזניה והיא תחכה לכם במקפיא).
- מכניסים את הלזניה לתנור למשך 45 דקות. לאחר מכן מסירים את הכיסוי, משנים את מצב האפייה לגריל ונותנים לפסטה לקבל צבע יפה, בערך 10 דקות.
- מוציאים ומגישים.
