למרות שיש לנו תפוחים כל השנה, עונת התפוחים עכשיו בשיאה. המטעים כורעים תחת עומס הפרי ובאוויר עומד ריח הסתיו. אם לסתיו יש ריח - הוא של תפוח אפוי.
הטריק בעוגה הזאת הוא לגרד תפוחים (לא רכים) ולסחוט מהם את המיץ. כמה שהתפוח יותר יבש - ככה יותר טוב.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- את העוגה אפשר להכין כמה ימים לפני, היא מקבלת טעם יותר מרוכז של תפוחים, ככל שהיא מתיישנת.
עוגת שמן זית תפוחים
חומרים:
- 1 כוס שמן זית מתון (לא טעם דומיננטי מטורף)
- 1/2 כוס סוכר + קצת לציפוי תבנית
- 3 תפוחים לא רכים (גרני סמית או גאלה) קלופים וללא ליבה
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית חווייג' לקפה (אם אין אפשר להחליף ב-1/2 כפית הל ו- 1/2 כפית ג'ינג'ר)
- 1 וחצי כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפיה
- 2 ביצים
- 2 חלמונים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית מלח
- אגוזי פקאן קלויים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אפייה בספריי שמן ומצפים את התחחתית והצדדים בסוכר. מניחים בצד.
- מגרדים את התפוחים במגרדת, בחורים הכי גדולים שלה. שמים את התפוחים המגורדים במגבת מטבח נקיה וסוחטים היטב את התפוחים מנוזלים - אנחנו לא רוצים נוזלים בתפוחים.
- מערבבים את כל התבלינים (שומרים חצי כפית תבלינים בצד - נשתמש בהם מאוחר יותר) מוסיפים להם את הקמח, אבקת האפייה והתבלינים. מערבבים היטב ומניחים בצד.
- בקערה גדולה טורפים יחד את שתי הביצים ושני החלמונים, מוסיפים את תמצית הווניל, הסוכר החום והסוכר הלבן וממשיכים לטרוף נמרצות עד שהבלילה משנה את צבעה והופכת לבהירה יותר.
- ביד אחת ממשיכים לטרוף את הבלילה, ביד שנייה מוסיפים בהדרגה את שמן הזית, מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחדים.
- בעזרת מרית סיליקון, מקפלים בעדינות את הקמח עם התבלינים לבלילה עד שהחומרים מתאחדים. המנעו מערבוב יתר שיגרום לעוגה להיות דחוסה. מפזרים את התפוחים על פני העיסה ומערבבים עד שהחומרים מתאחדים.
- מעבירים את העיסה לתבנית האפייה, מיישרים את פני העוגה. מוסיפים 2 כפות סוכר לתבלינים שנותרו בצד, מערבבים ומפזרים אותם על פני העוגה (אני הוספתי שברים של אגוזי פקאן קלויים - לגמרי בחירה שלכם)
- מכניסים את העוגה לתנור למשך 60-70 דקות או עד שפני העוגה הופכים לצבע עמוק ויפה וקיסם יוצא ממרכז העוגה יבש.
- מוציאים את העוגה ומניחים לה להתקרר לחלוטין לפני שפורסים אותה. עכשיו לכו לעשות תה.
