סלט קולרבי, תפוחים וצנון. צילום: ליאת נעמי שירית

הסלט הזה הוא כל מה שהגוף שלכם צריך היום

בין כל המנות, התבשילים והבשרים - אל תשכחו לרענן את ארוחת החג עם סלט עונתי ומהמם • יש לנו בשבילכם בדיוק את המתכון שאתם צריכים

הסוד של הסלט הזה הוא הקולרבי אהובי. הירק הכי לא מוערך שיש לכם במקרר.
קולורבי בגרמנית זה לפת וכיאה לשרשרת של טעויות, חשבתם שקולרבי הוא ירק שורש, אז זהו - שלא. החלק שאנחנו אוכלים הוא בעצם גבעול, גבעול מאוד עבה - אבל עדיין גבעול. אני יכולה לספר לכם כמה הוא מלא בוויטמינים, כמה הוא תורם למערכת העיכול, אבל, נקפוץ ישר לעיקר העיקרים. כמה מרזה הוא. חוץ מערך קלורי נמוך מאוד, הוא מכיל סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • מנדולינה רבותיי - זה סוד הקסם. חיתוך שווה ודק הופך את הסלט לנפלאות השם.
  • אתם יכולים לשחק עם הרוטב.
  • עוד סוד - פרוסות קולורבי עם מיץ לימון, שמן זית מלח ופלפל, קצת (הרבה) עשבים טריים כמו נענע, ואתם מסודרים.
המרענן הרשמי של ארוחת החג, צילום: ליאת נעמי שירית


סלט קולרבי, צנון ותפוחים

מצרכים:

  • 1 כף זרעי קימל
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ
  • 1 כף חרדל
  • מלח, פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 2 קולרבי בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות במנדולינה
  • ראש של אנדיב מסולסל - או אם אין חפשו תחליף ירוק שהוא מעט מר כמו רוקט, או אנדיב סגול קרועים לגודל של ביס
  • 1 תפוח אדום, חתוך לרבעים, ללא הליבה, פרוס לפרוסות דקות במנדולינה
  • 1 צנון צבעוני פרוס לפרוסות דקות במנדולינה
  • 4 כפות עירית קצוצה
  • להגשה: מעט זרעי שומשום שחור קלויים או פרוסות שקדים קלויים

אופן ההכנה:

  1. במחבת קטנה על חום בינוני-גבוה קולים את זרעי הקימל עד שהם מפיצים ארומה, בערך שלוש דקות. מסירים מהכיריים ונותנים לזרעים להתקרר. בעזרת מכתש ועלי או מטחנת קפה, טוחנים את הזרעים.
  2. בכוס קטנה שמים את הקימל, שמן הזית, החומץ, החרדל והתבלינים. מערבבים היטב. טועמים את הרוטב ומשפרים טעמים.
  3. בקערה גדולה שמים את הירקות, שופכים את הרוטב, מערבבים היטב כך שהירקות יהיו מצופים. מפזרים עירית ושומשום שחור ומגישים. 
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...