חלת "תלוש אותי" לראש השנה. צילום: ליאת נעמי שירית

חלת "תלוש אותי" חגיגית ומרשימה לראש השנה

והיא לא רק יפה - היא גם הפיתרון האידיאלי לארוחת חג מרובת משתתפים • שימו דבש בקערית באמצע - וסגרתם את הסיפור

נכון תמיד יש את החלק בארוחת החג שאתה מחכה שמישהו יעביר לך את החלה? אז תמו הימים הללו. חלת "תלוש אותי" במרכז השולחן לכל אלה שסבלנות היא לא הצד החזק שלהם. שימו דבש בקערית וסגרתם עסקת חבילה - חלת ראש השנה מחכה לכם.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • תשתמשו במשקל דיגיטלי לחלוקת הכדורים, חשוב שהכדורים יהיו במשקל הנכון (ולא לפי העין).
  • תזכרו שזמני התפחה משתנים בין קמחים שונים ואיזורי לחות שונים.
חלת "תלוש אותי" לפני אפייה,

חלת "תלוש אותי" לראש השנה

חומרים לחלה:

  • 500 גרם (3 וחצי כוסות) קמח לחם או קמח רגיל (שימו לב שקמח לחם מתנהג אחרת מקמח רגיל)
  • 1 כף גדושה שמרים יבשים
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית מלח
  • 3-4 כפות שמן
  • 1 - 1 ורבע כוסות מים חמימים

לציפוי:

  • ביצה טרופה או ביצה טרופה עם סילאן
  • שומשום, גרעינים או פרג
  • מעט קמח

אופן ההכנה:

  1. מכינים את השמרים: בחצי כוס מים חמימים שמים את השמרים ומערבבים היטב. מניחים בצד עד שהשמרים תוססים והם מעלים קצף (מה זה מים חמימים? אם תטבלו את קצת הזרת, יהיה לכם נעים).
  2. בקערת המיקסר שמים את כל החומרים היבשים: הקמח, הסוכר והמלח. מערבבים היטב עם מטרפה.
  3. מפעילים את המיקסר על מהירות הכי איטית ומוסיפים את שמן. ממשיכים לערבב עד שהחומרים נטמעים היטב.
  4. מוסיפים את המים עם השמרים וממשיכים לערבב. מוסיפים בהדרגה את חצי כוס המים הנותרת עד שנוצר לנו בצק אלסטי וגמיש. אם חסרים נוזלים ויש צורך, מוסיפים כף מים כל פעם עד שנוצר כדור בצק. לשים על מהירות איטית עוד 8-10 דקות. חשוב שהבצק יהיה טיפה דביק.
  5. משמנים בספריי שמן קערה גדולה ומעבירים את כדור הבצק אליה, הופכים את הכדור מכל צדדיו כך שהכדור יהיה משומן היטב ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקום חמים, נותנים לבצק לתפוח שעה עד שעתיים או עד שהכדור מכפיל את נפחו. אם יש לכם זמן - תוכלו להכניס למקרר למשך לילה.
  6. מרפדים תבנית אפייה גדולה בנייר אפייה. מניחים בצד.
  7. מוציאים את כדור הבצק מהקערה למשטח עבודה. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים. חלק אחד מחלקים ל-8 כדורים שווים (בסביבות 35-40 גרם),
    חלק שני מחלקים ל-16 חלקים שווים (בסביבות 20 גרם), חלק שלישי ל-30 כדורים שווים (בסביבות 10-12 גרם). ראו איור מטה.
  8. שמים במרכז התבנית קערית קטנה חסינת חום (היא תיכנס עם התבנית לתנור). מפזרים את שמונת הכדורים מהחלק הראשון בצורה שווה עם מרווחים קלים בין כדור לכדור מסביב לקערית. את 16 החלקים מהחלק השני, מפזרים בצורה שווה מסביב למעגל הראשון. את 30 הכדורים מהחלק השלישי מפזרים בצורה שווה מסביב למעגל השני. ראו איור מטה.
  9. משמנים קלות עם ספריי שמן את הכדורים, מכסים בצורה רופפת עם מגבת ונותנים להם לתפוח 40-45 דקות.
  10. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  11. בעדינות, מברישים את הכדורים בביצה טרופה. מפזרים שומשום ומכניסים לתנור למשך 30-35 דקות או עד שהכדורים מקבלים צבע יפה. בראבו אלופים.

 

חלוקה לכדורים וסידור, צילום: באמצעות בינה מלאכותית - Claude
אתם יודעים מה הכי חשוב נכון?, צילום: ליאת נעמי שירית

 

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...