הספר "טעים ובריא 5.0" הוא מהדורה מחודשת וייחודית המשלבת קולינריה ורפואה, פרי שיתוף פעולה בין פרופ’ דן טרנר (מנהל המכון לגסטרו ילדים ותזונה במרכז הרפואי שערי צדק), השף עומר מילר, אלינוער רבין וצוות דיאטניות בכירות.
הספר מציע עשרות מתכונים מגוונים - רובם ללא גלוטן, לקטוז או מרכיבים תעשייתיים - המותאמים במיוחד למתמודדים עם קרוהן, קוליטיס, צליאק ואי־סבילות ללקטוז, אך מתאימים גם לכל מי שמבקש לשמור על תזונה בריאה.
הפרויקט כולו נבנה בגישה הוליסטית ומשלב רפואה, תזונה ותמיכה רגשית, כאשר כל ההכנסות קודש לסדנאות לילדים חולי קרוהן וקוליטיס. השף עומר מילר, המתמודד בעצמו עם קרוהן ומשתף על כך לא מעט ברשתות החברתיות, ועל השינוי הזתונתי שעשה בשנים האחרונות, רואה ביוזמה דרך לשבור את המחסומים סביב אוכל בריא ולהחזיר את ההנאה לשולחן האוכל גם למטופלים.
מתוך הספר בחרנו לשתף אתכם במתכון לתבשיל עשיר של פרגיות וזיתים.
פרגיות עם זיתים
1. טיפול להורדת דלקת בקרוהן
2. טיפול לשמירה על רגיעה בקרוהן וקוליטיס
3. צליאק ואי סבילות לגלוטן
4. אי סבילות ללקטוז
זמן הכנה: 10 דקות
זמן בישול: שעה
8-6 מנות
מרכיבים:
- 1 ק”ג פרגיות חתוכות לקוביות
- מלח גס ופלפל שחור גרוס
- מעט שמן זית
- 1 פלפל ירוק בהיר חתוך לקוביות
- 1 בצל פרוס
- 1 כף פפריקה
- 1 כף גרגירי הל טחונים
- 6 שיני שום
- 1 לימון
- 1 כוס (250 מ”ל) ציר עוף
- 100 גרם זיתים ירוקים ושחורים מגולענים, טאסוס או סורי (לא משומרים)
אופן ההכנה:
- מחממים שמן זית בסיר כבד. מנגבים את קוביות הפרגיות במגבות נייר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים מכל הצדדים עד שהבשר מלבין. מוציאים מהסיר.
- מוסיפים לסיר פלפל ירוק ובצל, מכסים ומבשלים כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים.
- מערבבים פפריקה עם הל ושום ומוסיפים לסיר. מוסיפים מיץ מסונן מחצי לימון. פורסים דק את חצי הלימון הנותר ומוסיפים. יוצקים את הציר ומערבבים היטב.
- מפזרים מעל את קוביות הפרגיות והזיתים, מרתיחים ומכסים. מנמיכים את האש ומבשלים 60-45 דקות עד שהתבשיל מסמיך ומוכן.
אפשר להגיש עם אורז.
