קופסה שתגרום לילדים שלכם לחכות לארוחת עשר. צילום: קובי אדרי

עושה לכולם בית ספר: קופסת האוכל המושלמת ליום הראשון ללימודים

החופש הגדול עוד שנייה נגמר וצריך להתחיל לחשוב מה שולחים עם הילדים לביה"ס • סנדוויץ' בשקית? אאוט. מאפה טעים, חסכוני וקל להכנה? אין • קבלו מתכונים פשוטים וטעימים לארוחת עשר שהילדים לא ישכחו

[object Object]

עוד לא הספקנו להתרגל לחום של אוגוסט, והנה החופש הגדול עוד שנייה נגמר. ההתרגשות באוויר, וההכנות לקראת החזרה ללימודים מורגשות בכל בית, עד לרגע השיא - הבוקר הראשון ללימודים, שבו מגיע שלב האוכל.

פעם זה היה הרבה יותר פשוט: כריך בשקית ניילון, אולי איזה תפוח ליד, ויאללה לדרך. כיום זו כבר ממש ארוחה - ירקות, פירות, מעדנים, חטיפי אנרגיה - כל קופסה היא מיני-בופה. במדור הזה רציתי ללכת צעד אחורה, תוך שילוב בין קצת נוסטלגיה והרבה פרקטיקה.

אליס, אמא של אשתי, שהיתה יוצאת בכל יום מוקדם לעבודה, פיתחה לעצמה שיטה: באופן קבוע היתה לה במקרר קופסה ענקית של בצק בהתפחה, ובכל פעם שפתחו אצלה את המקרר - המטבח נשטף בגל ריח של שמרים. מהבצק היא היתה מכינה כמה סוגים של מאפים עם תוספות שילדים אוהבים - זעתר, בצל, פיצות קטנות - והכל נכנס להקפאה מייד לאחר האפייה.

בבוקר היא היתה שולפת את המאפים מהמקפיא, מחממת, אורזת ושולחת עם הילדים - פתרון פשוט, טעים וחסכוני בזמן, שיכול להתאים גם להורים של היום. את המתכון היא שלחה לנו בכתב יד ממחברת מעופשת, כמו שפעם היו כותבים מתכונים. הכל היה כתוב בשיטת הצ'לה-בלה, אבל אל דאגה - בשביל זה אני כאן.

אני לא יכול לתאר לכם את הפרצוף של אשתי כשטעמה את המאפים שהכנתי, המהווים עבורה זיכרון מתוק שהולך איתה שנים. לצד זה, הכנו פנקייקים מתוקים ומלוחים - אחד עם גבינות ואחד עם מייפל ושוקולד - כדי שניתן יהיה לגוון, להכניס צבעוניות לקופסה ולגרום לילדים לחכות לארוחת עשר. המלצה שלנו: השאירו להם פתק קטן עם מילה טובה או ציור. האוכל טעים, אבל מה שהם באמת זוכרים זו ההשקעה הקטנה שמחכה להם באמצע היום.

זיכרון מתוק שהולך איתם שנים. המאפים של אליס, צילום: קובי אדרי
 

המרכיבים:

לבצק:

  • 1 ק"ג קמח חיטה לבן
  • 1 כף שמרים יבשים (18 גרם)
  • 1 כף סוכר (20 גרם)
  • 1 כף שטוחה מלח (16 גרם)
  • 2 כפות שמן זית
  • 620 מ"ל מים חמימים מהברז

למאפה זעתר:

  • 4 כפות זעתר
  • 1/4 כוס שמן זית

למאפה בצל אדום:

  • 1 בצל מגורר
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף שטוחה פפריקה מתוקה

לרוטב פיצה:

  • 1/2 כוס מחית עגבניות
  • 2 כפות רסק עגבניות מרוכז
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית סוכר
  • 1/2 כפית אורגנו יבש

ובנוסף:

  • גבינה צהובה מגוררת
  • זיתים או תירס

אופן ההכנה:

  1. במיקסר שמים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח ושמן הזית, ומפעילים על מהירות 4-3.
  2. מוסיפים את המים בהדרגה, עד שנוצר בצק אחיד וטיפונת דביק, וממשיכים עם המיקסר כ-12 דקות. ניתן גם ללוש ביד.
  3. לאחר שנוצר בצק אחיד מוציאים מהמיקסר ויוצרים כדור גדול.
  4. מניחים את הבצק בקערה מעט משומנת, מכסים ומתפיחים כ-50 דקות.
  5. לאחר שהבצק תפח קורצים עיגולים קטנים. לי יצאו 22 יחידות.
  6. מקמחים מעט את השיש, פותחים כל כדור בצק בעזרת מערוך (שלא יהיה דק מדי. אנחנו רוצים שהבצק יתנפח בתנור).
  7. בשלוש קערות שונות מערבבים את מרכיבי הטעמים. מורחים חלק מהעיגולים בזעתר, חלק בבצל אדום וחלק ברוטב הפיצה - עם גבינה וזיתים או תירס.
  8. מעבירים לתבניות עם נייר אפייה. מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 20 דקות.
גורמים לילדים לחכות לארוחת עשר. הפנקייקים שלנו, צילום: קובי אדרי
 

המרכיבים:

  • 2 כוסות חלב
  • 2 ביצים
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס עירית קצוצה
  • 1 כוס תירס מגולען משימורים
  • שמן זית למריחה במחבת

אופן ההכנה:

  1. בקערה עמוקה טורפים את החלב, הביצים, גבינת הפטה המפוררת, המלח והפלפל.
  2. מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, העירית והתירס, וממשיכים לערבב. בשלב זה אמורה להיות לכם בלילה סמיכה, אבל לא מדי. במקרה הצורך, הוסיפו חלב בהדרגה.
  3. מחממים מחבת נון-סטיק עם מעט שמן זית.
  4. בעזרת כף שמים קצת מהמלית ליצירת עיגולי פנקייק.
  5. מטגנים משני הצדדים, עד שמזהיב, ומגישים.
פנקייקים מתוקים ומלוחים, שניתן יהיה לגוון, צילום: קובי אדרי

פנקייק קלאסי

המרכיבים:

  • 1 כוס קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל (או כפית שטוחה סוכר וניל)
  • 2 כפות סוכר
  • 1 ביצה
  • 2 כפות שמן
  • 1 כוס חלב
  • קמצוץ מלח

אופן הכנה:

  1. בקערה מערבבים את כל החומרים, עד שמקבלים בלילה חלקה.
  2. מחממים מחבת פנקייקים או מחבת רגילה עם מעט שמן.
  3. יוצקים מהבלילה למחבת. כשרואים בועות קטנות בחלק העליון, הופכים צד ומשאירים עוד חצי דקה בערך. אפשר להגיש עם סירופ מייפל, שוקולד או כל תוספת שאתם אוהבים.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
[object Object]
Load more...