נגמרו הניחושים מה נאכל לארוחת בוקר. הנה לכם עוגיית גרנולה שמכילה עולם שלם של בריאות. הכי סטרטר ליום מוצלח. זהו. התמכרתי.
רוצים גרסה בריאה יותר?
- החליפו חצי מכמות שיבולת השועל בקמח מחיטה מלאה.
- החליפו חצי מכמות המייפל/דבש במחית תפוחים.
- הוסיפו זרעי צ'יה או/ו זרעי פשתן לתערובת.
עוגיות גרנולה - ארוחת בוקר
מצרכים:
- 2 ורבע כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט!)
- 1 כוס מחית בננה
- 1/2 כוס חמאת בוטנים
- 1/4 כוס רוטב מייפל
- 1 כף טחינה גולמית
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
- 1/2 כפית קינמון
- קורט מלח
- 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אפשר להחליף בפירות יבשים קצוצים או בשוקולד מריר קצוץ)
אופן ההכנה
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים בצד.
- בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, אבקת סודה לשתיה, קינמון ומלח, מערבבים היטב.
- בקערה אחרת שמים מחית בננה, חמאת בוטנים, רוטב מייפל, תמצית וניל וטחינה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחים.
- שופכים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים אגוזים (או תוספת אחרת שבחרתם) ומקפלים אותם לתערובת.
- בעזרת כף קפיצית (או עם כף גדולה) מעבירים כף גדושה מהתערובת לתבנית. חוזרים על התהליך עד שכל התערובת נגמרת.
- מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 12-15 דקות או עד שהתחתית והשוליים של העוגיות משחימים.
- מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להתקרר 15 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת קירור.
- בוקר טוב גם לכם.

