עוגיות גרנולה לבוקר טוב יותר. צילום: ליאת נעמי שירית

ארוחת בוקר שלמה - בעוגיית גרנולה קלה ובריאה

הן עשירות, הן מלאות בדברים טובים והן יופי של התחלה ליום שלכם • קבלו את ההתמכרות הבאה שלכם - עוגיות גרנולה מ-ש-ג-ע-ו-ת

נגמרו הניחושים מה נאכל לארוחת בוקר. הנה לכם עוגיית גרנולה שמכילה עולם שלם של בריאות. הכי סטרטר ליום מוצלח. זהו. התמכרתי.

רוצים גרסה בריאה יותר?

  • החליפו חצי מכמות שיבולת השועל בקמח מחיטה מלאה.
  • החליפו חצי מכמות המייפל/דבש במחית תפוחים.
  • הוסיפו זרעי צ'יה או/ו זרעי פשתן לתערובת.
כל מה שטוב בעולם - בעוגייה, צילום: ליאת נעמי שירית


עוגיות גרנולה - ארוחת בוקר

מצרכים:

  • 2 ורבע כוסות שיבולת שועל (לא אינסטנט!)
  • 1 כוס מחית בננה
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס רוטב מייפל
  • 1 כף טחינה גולמית
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט מלח
  • 1/2 כוס אגוזים קצוצים (אפשר להחליף בפירות יבשים קצוצים או בשוקולד מריר קצוץ)

אופן ההכנה

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה, מניחים בצד.
  2. בקערה גדולה שמים שיבולת שועל, אבקת סודה לשתיה, קינמון ומלח, מערבבים היטב.
  3. בקערה אחרת שמים מחית בננה, חמאת בוטנים, רוטב מייפל, תמצית וניל וטחינה. מערבבים היטב עד שכל החומרים מתאחים. 
  4. שופכים את החומרים היבשים לקערת החומרים הרטובים ומערבבים עד שהתערובת אחידה. 
  5. מוסיפים אגוזים (או תוספת אחרת שבחרתם) ומקפלים אותם לתערובת.
  6. בעזרת כף קפיצית (או עם כף גדולה) מעבירים כף גדושה מהתערובת לתבנית. חוזרים על התהליך עד שכל התערובת נגמרת.
  7. מכניסים את התבנית לתנור ואופים למשך 12-15 דקות או עד שהתחתית והשוליים של העוגיות משחימים.
  8. מוציאים את התבנית ומניחים לעוגיות להתקרר 15 דקות לפני שמעבירים אותם לרשת קירור.
  9. בוקר טוב גם לכם.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...