איך מכינים את הביצה הקשה המושלמת?. צילום: Getty Images

זה יכול להיות קל: המדריך לביצה הקשה המושלמת

איך מבשלים ביצה קשה בלי להסתבך? בסרטון מתוך סדרת מדריכי הבישול של רועי דהאן, תגלו את כל הטיפים: איך למנוע שבירה, לקלף בקלות, מתי בדיוק להכניס למים וכמה זמן לבשל • צפו

נתחיל מהשאלה- למה ביצים קשות מתפוצצות בבישול?

אז, אמנם הקליפה של הביצה מעט חלולה אבל במהלך הבישול נוצר בתוכה לחץ גדול בגלל האדים שנוצרים בבישול, ולכן במידה והקליפה דקה יחסית או שיש אזור שהוא עדין יותר הקליפה יכולה להתפוצץ מהלחץ.

בביצים גדולות יותר (XL או L) הקליפה דקה יותר, לכן בהן הסיכוי שהקליפה תישבר גבוהה יותר.

בשנים האחרונות אפשר למצוא בלא מעט חנויות, מכשיר שמזכיר מחט קטנה שנועד לעשות חור בתחתית של הביצה, ובכך לאפשר לאוויר שבתוכה להשתחרר החוצה ולא להצטבר בתוך הקליפה.

ביצה קשה מושלמת, צילום: Getty Images

איך לבשל ביצה קשה כך שיהיה קל לקלף אותה?

אז גם כאן, כמו בהרבה נושאים יש הרבה מאוד דעות. חלק אומרים להוסיף חומץ למים, חלק מלח ואחרים אומרים שזה בכלל תלוי בגיל של הביצה.

ולמרות זאת, אחרי הרבה ניסויים שעשיתי, הטיפ הטוב ביותר הוא להכניס את הביצים לתוך מים רותחים, לא להתחיל את הבישול במים קרים, ולאט לאט לחמם את המים יחד עם הביצים.

ומה לגבי קירור של הביצה?

הדרך הטובה ביותר היא לתת לביצה להתקרר לבד, פשוט להוציא את הביצים מהמים החמים של הסיר ולתת לה להתקרר על צלחת.

אם רוצים לקרר אותה במי קרח, יש לכך יתרון של קירור מהיר יותר, מצד שני יהיה מעט יותר קשה לקלף אותה (לא הבדל משמעותי, אבל עדיין קיים).

ומה לגבי זמני הבישול?
ביצה עם חלמון רך על גבול הנוזלי- 4-5 דקות בישול.
ביצה עם חלמון קרמי ויציב - 7-8 דקות בישול.
ביצה עם חלמון קשה - 11 דקות ומעלה.

בשבוע שעבר לימד רועי אין להכין את הקצפת המושלמת

טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...