נמאס לילדים מסנדוויצ'ים לבית הספר? מקובל. יש לנו מיני מאפינס של ביצים וקוטג' עם ירקות שיהיו תחליף מושלם לארוחת עשר שלהם.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- קל לי יותר להשתמש במעבד מזון לערבוב החומרים אבל אתם יכולים לערבב ידנית.
- אתם לא חייבים להיצמד לירקות שלי - תבחרו לכם את שלכם.
- כנ”ל לגבי העשבים.
- אפשר להוסיף לבלילה גרגרי תירס, זיתים, פרוסות פטריות, טונה מפוררת ועוד ועוד.
מיני מאפינס ביצים וקוטג' ללא גלוטן
חומרים:
- 1 כוס קוטג'
- 6 ביצים
- 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
- 1/2 כוס פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
- 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ היטב
- 1/2 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס עשבים: פטרוזיליה או כוסברה או תרד קצוץ
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
- משמנים היטב בספריי שמן תבנית של מיני מאפינס - אם יש לכם תבנית מסיליקון - עוד יותר טוב. מניחים בצד.
- במעבד מזון שמים את הקוטג' עם הביצים ומערבבים קלות. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים קלות. לחלופין - אתם יכולים לערבב ידנית את כל החומרים בקערה גדולה.
- שופכים את הבלילה לתבנית המשומנת. ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף ומכניסים את התבנית לתנור.
- אופים את המאפינס למשך 20-25 דקות או עד שהם מקבלים צבע יפה.
- מוציאים את המאפינס מהתנור, מניחים להם להתקרר מעט ומגישים חמימים. *המאפינס יצנחו אחרי שהם ייצאו מהתנור וזה בסדר.

