מאפינס ביצים וקוטג'. צילום: ליאת נעמי שירית

שכחו מהכריך: המאפינס האלה זאת ארוחת העשר הכי טובה לילדים שלכם

לימים של סוף החופש - כשרוצים פיתרון קל, זמין ונוח • וגם כשיתחילו הלימודים - כארוחת עשר שמנצחת כל סנדוויץ'

נמאס לילדים מסנדוויצ'ים לבית הספר? מקובל. יש לנו מיני מאפינס של ביצים וקוטג' עם ירקות שיהיו תחליף מושלם לארוחת עשר שלהם.

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • קל לי יותר להשתמש במעבד מזון לערבוב החומרים אבל אתם יכולים לערבב ידנית.
  • אתם לא חייבים להיצמד לירקות שלי - תבחרו לכם את שלכם.
  • כנ”ל לגבי העשבים.
  • אפשר להוסיף לבלילה גרגרי תירס, זיתים, פרוסות פטריות, טונה מפוררת ועוד ועוד.
ארוחת עשר מושלמת, צילום: ליאת נעמי שירית

מיני מאפינס ביצים וקוטג' ללא גלוטן

חומרים:

  • 1 כוס קוטג'
  • 6 ביצים
  • 1 כוס גבינת צ'דר מגוררת
  • 1/2 כוס פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות
  • 1/4 כוס בצל ירוק קצוץ היטב
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס עשבים: פטרוזיליה או כוסברה או תרד קצוץ

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  2. משמנים היטב בספריי שמן תבנית של מיני מאפינס - אם יש לכם תבנית מסיליקון - עוד יותר טוב. מניחים בצד.
  3. במעבד מזון שמים את הקוטג' עם הביצים ומערבבים קלות. מוסיפים את הירקות והתבלינים ומערבבים קלות. לחלופין - אתם יכולים לערבב ידנית את כל החומרים בקערה גדולה.
  4. שופכים את הבלילה לתבנית המשומנת. ממלאים את השקעים כמעט עד הסוף ומכניסים את התבנית לתנור.
  5. אופים את המאפינס למשך 20-25 דקות או עד שהם מקבלים צבע יפה.
  6. מוציאים את המאפינס מהתנור, מניחים להם להתקרר מעט ומגישים חמימים. *המאפינס יצנחו אחרי שהם ייצאו מהתנור וזה בסדר.
בתיאבון!, צילום: ליאת נעמי שירית
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...