אבטיח, בולגרית ותיבול נכון: הסלט שמנצח את הקיץ

בימים חמים כמו אלו אין צורך להתחכם יותר מדי - פשוט לחזור לטעמי הילדות שלנו ולהתענג על כל ביס

סלט אבטיח ובולגרית . צילום: מאיה דרין

אין סמל לקיץ הישראלי יותר מצלחת של אבטיח קר וקוביות גבינה בולגרית על חוף הים בשבת. זאת מסורת ארוכת שנים שלוקחת אותי לימי ילדותי ולמפגש האבטיחים האייקוני על החוף בתל אביב הקטנה. שם היה נוהג לשבת הפסל והאומן מנשה קדישמן ולנהל שיחות על נושאים ברומו של עולם עם הוריי ושאר אנשי העיר.

מאז גדלתי לגלות שהשילוב בין המתיקות של האבטיח למליחות והעוקצנות של הגבינה הבולגרית משובב חיך והוא בסיס נפלא לסלט עונתי רענן שמוגש על שולחני מדי קיץ.

יש יותר קיץ מזה?, צילום: מאיה דרין

סלט אבטיח ובולגרית של קיץ

רשימת חומרים ל- 4 סועדים:

  • קוביות אבטיח מ-1/4 אבטיח קר
  • 4 מלפפונים קטנים או 2 מלפפונים רגילים, חתוכים לפרוסות
  • 1 בצל סגול קטן, פרוס לפרוסות דקות
  • פלפל ירוק חריף, חתוך לפרוסות דקות
  • שפע עשבים קצוצים - כוסברה, בצל ירוק, נענע (אם אוהבים שמיר, אז גם שמיר)
  • 1 חבילה (250 גרם) גבינת בולגרית/פטה טובה מפוררת
  • 2/3 כוס שמן זית
  • 1/3 כוס מיץ ליים או לימון
  • מלח לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. מכינים תחמיץ משמן הזית, מיץ הליים, מלח ופלפל.
  2. מסדרים יפה בצלחת ההגשה את כל מרכיבי הסלט, מתבלים בתחמיץ ומגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו

כדאי להכיר