פעם ראיתי את האחיינית שלי טובלת פיצה בקוטג'. עכשיו, אני יודעת כמה ישראלים אוהבים את הקוטג' שלהם אבל פיצה וקוטג'?! היא אמרה שזה השילוב הכי מושלם שהולך לה בפה. אני כבר מזמן הפסקתי לתמוה, מה לי הקשישה עם טרנדים עכשוויים. אז זהו, שהיא צדקה. רק במקום לטבול את הפיצה בקוטג’, הכנסתי אותו לבצק. קבלו את הבצק הכי קל שתעשו - שתי דקות והוא קורה.
כמה מילים לפני שמתחילים:
- אפשר להחליף קוטג' ביוגורט, תכלס? יש לכם בצק יוגורט.
- אתם יכולים להוסיף לבצק אילו תבלינים שבא לכם, אל תתביישו. כמו כן. אילו תוספות שבא לכם, הפיצה היא שלכם, שחקו איתה.
- רוצים להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? אין בעיה.
פיצה קוטג' הכי זריזה
חומרים לבצק:
- 1 כוס (140 גרם) קמח לבן
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 1/4 כפית אבקת שום
- 1/2 כפית אורגנו יבש
- 1/4 כפית שבבי צ'ילי
- 1 כוס (200 גרם) קוטג'
- 1-2 כפות שמן זית
לציפוי:
- 1/3 כוס רוטב פיצה
- 1 כוס גבינות מגוררות, לבחירתכם (אני השתמשתי בחצי כוס מוצרלה מגוררת ועוד חצי כוס גבינת צ'דר מגוררת)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום של 220 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה. מניחים בצד.
- טוחנים במעבד מזון כוס קוטג' עד שמקבלים מרקם חלק של גבינת קוטג'. מניחים בצד.
- בקערה גדולה שמים את הקמח, אבקת האפייה, המלח, הסוכר והתבלינים. מערבבים היטב. מוסיפים את הקוטג' ומערבבים.
- מוסיפים שמן זית ומשתמשים בידיים כדי ליצור כדור בצק, ממשיכים ללוש, מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות וממשיכים ללוש.
- מעבירים את הכדור לנייר אפייה ומרדדים אותו לעיגול גדול (אפשר גם עם הידיים), הבצק יתפח במהלך האפייה אז רדדו לעובי דק.
- מברישים את הבצק במעט שמן זית, מעבירים אותו לתבנית אפייה ומכניסים לתנור למשך 10 דקות או עד שהקראסט נאפה ומקבל גוון זהוב.
- מוציאים את הפיצה מהתנור, מפזרים בצורה שווה את רוטב הפיצה - תשאירו קצת שוליים לפיצה. מפזרים את הגבינות מעל רוטב הפיצה ומכניסים לתנור לעוד 10-12 דקות או עד שהגבינות נמסות.
