עוף עסיסי בציפוי קריספי. צילום: ליאת נעמי שירית

אפס עבודה והילדים עפים: עוף בתנור בציפוי אדיר

הקריספיות שלו - שובה, העסיסיות - ממכרת ופשטות ההכנה - קוסמת • קבלו את ה-מתכון שלכם לחופש

המתכון הזה יחסית בריא, קודם כל - הוא אפוי, שנית - פרט לשימוש בספריי שמן פה ושם - המתכון רזה. דבר שלישי ואחרון - אפס עבודה וארבעה ילדים (כולל הילד הגדול יותר) יעופו עליכם. הקריספיות שלו שובה ופשטות ההכנה קוסמת. אז בלי הרבה מילים קבלו עוף מצופה בקורנפלקס.

שימו לב שהציפוי עבה, צילום: ליאת נעמי שירית

כמה מילים לפני שמתחילים:

  • התבלינים במתכון הם בגדר הצעה - תשתמשו בתבלינים שאתם אוהבים.
  • לא צריך לקנות פירורי קורנפלקס במיוחד - קחו את הקורנפלקס במזווה וטחנו אותו.
  • אתם מחליטים כמה גס או דק אתם רוצים לטחון את הפירורים. המלצה שלי? לכו על גס.
עוף בתנור בציפוי קרונפלקס, צילום: ליאת נעמי שירית

עוף בתנור בציפוי פירורי קורנפלקס

מצרכים:

  • 10 חלקי עוף של כרעיים ושוקיים, מה שבא לכם
  • 3 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן
  • 1-2 כפות חרדל חלק
  • 1+1 כפית מלח
  • 1/2+1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2+1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כפית תבלין גריל עוף
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית אבקת מרק עוף (אופציה)
  • 2-3 כוסות פירורי קורנפלקס
  • ספריי שמן לשימון

אופן ההכנה:

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות.  מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה - מניחים בצד.
  2. במגש עמוק שמים את פירורי הקורנפלקס, מוסיפים תבלינים לפירורים - 1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אבקת שום, 1/2 כפית פפריקה מתוקה, 1 כפית אבקת מרק עוף (אם רוצים), מערבבים היטב ומניחים בצד.
  3. בקערה גדולה מערבבים את הסילאן, השמן, החרדל והתבלינים (1 כפית מלח, 1/2 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית אבקת שום, 1 כפית תבלין גריל עוף).
  4. מניחים את חלקי העוף בקערת הרוטב (אם יש לכם זמן - תנו לעוף זמן במרינדה), מצפים היטב את חלקי העוף במרינדה (גם מתחת לעור העוף).
  5. מעבירים את חלקי העוף למגש הפירורים ומצפים את נתחי העוף בפירורי הקורנפלקס מכל הצדדים - תדאגו שתהיה שיכבה עבה של פירורים.
  6. מניחים את חלקי העוף בתבנית ומכניסים לתנור, כעבור 10 דקות של חום גבוה מורידים את החום ל-180 מעלות. שימו לב - העוף שלנו ייטה להתייבש משום שלא כיסינו אותו - זה בסדר, משום שאנחנו רוצים אותו קריספי. מדי פעם במהלך האפייה - תשפריצו עוד קצת ספריי שמן על חלקי העוף - זה ישאיר אותו עסיסי. אני ממליצה להפוך אותו בעדינות כעבור חצי שעה (כן, חלק מהציפוי ייפול - הכל טוב, זה כל הקסם). סך הכל העוף צריך להאפות 50-60 דקות או עד שהעוף מוכן. בתיאבון.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו
Load more...