משמשים צלוים ומוצרלה. צילום: מאיה דרין

קלילה ומרענננת: מנת האירוח המושלמת לקיץ

רגע לפני שהם נעלמים לנו מהמדפים עד לקיץ הבא, מאיה דרין עושה פלאים עם המשמשים

[object Object]

סוף עונת המשמשים, כבכל קיץ זה אירוע פרידה מאחד הפירות הקולינריים והאהובים ביותר. אולי זה בזכות הופעת האורח הקצרה וההיעלמות המהירה שנשמר ערכו של המשמש והוא כה נחשק או אולי מפני שאפשר להכין איתו כל כך הרבה מטעמים מגוונים.

לכבוד הימים האחרונים של המשמש הנשגב לעונת הקיץ 2025, הנה מתכון לסלט או מנה ראשונה שחוגג את יופי העונה ונותן את הבמה כולה לכתום-כתום הזה.

משמשים צלויים עם מוצלה,

משמשים צלויים עם מוצרלה

רשימת חומרים ל-4 מנות:

  • 8 משמשים חצויים
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כדורי מוצרלה
  • 2 ענפי סלרי אמריקאי, כולל העלים
  • 2 גבעולי בצל ירוק כולל החלק הלבן
  • חופן נדיב של עלי כוסברה
  • 1 ס״מ פלפל ירוק חריף

לרוטב:

  • 1/2 כוס שמן זית עדין
  • כוס מיץ ליים סחוט טרי
  • 1 כפית דבש
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/4 כפית צ׳ילי יבש גרוס
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. במחבת גדולה מחממים את שמן הזית וצולים את חצאי המשמשים כך שישחימו משני הצדדים.
  2. מסדרים על צלחת הגשה גדולה.
  3. קוצצים יחדיו את כל הירוקים.
  4. בוצעים את כדורי המוצרלה לקרעים ומסדרים על הצלחת לצד המשמשים.
  5. מפזרים את כל הירוקים על פני המשמשים והמוצרלה.
  6. מערבבים את כל מריכיב הרוטב, יוצקים מעל הכל ומגישים מיד.
טעינו? נתקן! אם מצאתם טעות בכתבה, נשמח שתשתפו אותנו