יש לי בעיה. בעיה רצינית. אני ממש-ממש אוהב חצילים. אבל ממש. אני אוהב אותם קלויים, מטוגנים, בטחינה, בספיחה, במוסקה – כל עוד אין שם מיונז, תנו לי חציל ואני מאושר. אז מה הבעיה? נעמה, אשתי היקרה, אלרגית לחצילים. מה לעשות, לא כולם מושלמים. וגם הילדים לא אוהבים חצילים. לא כל הילדים אוהבים חצילים, כידוע.
זה אומר שבבית, לצערי הרב, אין חציל. נקודה. אז אני אוכל אותו אצל אמא שלי. שם, החציל שולט. היא שורפת אותו, מטגנת אותו, מכינה ממנו שלל סלטים, משלבת אותו בתבשילים במגוון דרכים - ותאמינו או לא, היא אפילו עושה ממנו ריבות.
הקרב קשה, אבל בסופו של דבר אני אוהב את נעמה יותר מחצילים (באמת!), וכמובן שגם את הילדים, אז בלית ברירה אני מקבל את הדין. בהכנעה. מה גם שאמא שלי תמיד שם, אז תכל'ס אני מסודר בעניין הזה. לא צריך לוותר בחיים על אהבות או רצונות. אפשר פשוט למצוא פתרונות אחרים , טובים שעושים לכולם טוב. תמיד יש דרך אחרת. רק צריך למצוא אותה. וחצילים בהחלט שווים את המאמץ.
עוף חצילים
המרכיבים:
- 5 כרעיים
- 8 עגבניות שלמות
- 3 עגבנות חצויות ופרוסות
- 8 שיני שום קלופות חצויות
- 1 פלפל ירוק חרף קצוץ
- עלי אורגנו מ-5 גבעולים
- 2 חצילים פרוסים
- שמן לטיגון
- שמן זית
- חצי כפית פפריקה
- רבע כפית כורכום
- כפית מלח גס
- מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרוסות החצילים במחבת בשמן עמוק, ומניחים בצד על נייר סופג.
- מרתיחים מים בסיר, חורצים מעט את קליפת העגבניות השלמות, מבשלים כדקה במים, מוציאים ומקלפים.
- קוצצים גס את העגבניות הקלופות.
- בסיר רחב עם שמן זית מטגנים שום, פלפל חריף, ומוסיפים לאחר כמה דקות את העגבניות הקלופות.
- מתבלים בנדיבות בפלפל שחור ובשאר התבלינים מלבד המלח הגס, ומניחים על העוף.
- מפזרים את פרוסות החצילים בין העוף ולבש למשך שעה.
- מפזרים מעל את פרוסות העגבניות, האורגנו, המלח הגס וקצת שמן זית, ומגישים.
ספיחה בשר וחצילים
סְפִיחָה (או סְפִיחָ'ה) היא מאכל מסורתי מהמטבח הלובי (טריפוליטאי), סוג של מאפה בצק שמעליו שמים בדרך כלל עגבניות עם תוספות כמו חצילים ובשר. אפשר לדמיין את זה כשילוב בין לאפה, פיצה מזרח-תיכונית ומאפה.
המרכיבים:
- 13 חצילים פרוסים לאורך
- שמן זית לטיגון
לבצק:
- ק"ג קמח לחם (שי בו הרבה יותר חלבון)
- 2 כוסות מים קרים
- 1 כפית מלח
- 1 כף שמרים יבשים
- רבע כוס שמן זית
- 1 כף סוכר
למילוי הבשר:
- 2 בצלים קצוצים דק
- 250 גרם בשר בקר טחון (לצמחוני אפשר בלי)
- פלפל שחור, מלח
- כפית כמון
- חצי כפית אגוז מוסקט
- 4 שיני שום קצוצות
לסלט:
- חופן עלי רוקט
- חופן עלי נענע
- חופן עלי כוסברה
- מיץ לימון מלימון שלם
- שמן זית
- מעט מלח
אופן ההכנה:
- מטגנים את פרוסות החצילים ומניחים על נייר סופג.
- מטגנים במחבת אחר את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון, התבלינים והשום, ממשיכים לטגן עוד כ-5 דקות, ומניחים בצד.
- מערבבים במיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים, ומזלפים בעדינות את השמן והמים.
- מוסיפים את המלח ולשים היטב עד לקבלת בצק רך ולא דביק.
- מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי, להכפלת הנפח.
- משמנים תבנית בשמן זית.
- פותחים את הבצק התפוח, מעצבים לצורה של התבנית ומתפיחים שוב כ-20 דקות.
- מושחים את הבצק בשמן זית, מניחים עליו את הבשר ומסדרים את החצילים בצורת מניפה.
- מכניסים לתנור ל-40 דק ב-180 מעלות.
- מערבבים את מרכיבי הסלט, מפזרים אותם מעל, ומגישים.
